Yılın En Havalı Tüfekleri

Atıcılık dünyasında üzerinde en çok konuşulan havalı tüfeklerini sizin için derledik. Bunlardan birisi de yerli silah üreticilerimizden Hatsan’a ait.

1. Benjamin Marauder Sentetik Dipçik Havalı Tüfek

En bariz özellik,  Marauder’ın ayarlanabilir gaz sistemine sahip, PCP ile çalışan bir havalı tüfek olmasıdır,  böylece atış bağlamınıza göre namlu çıkış hızını ayarlayabilirsiniz; bu nedenle avlanmak için mükemmel bir seçimdir.

Avcılar için bir şey daha var: Çok yönlülük.

Marauder 0,22 ve 0,25 kalibreyle geliyor.  Sincap, tavşan ve diğer küçük hayvanları avlamak için en uygun havalı tüfektir. 

Atış yerleşimi avlanma için çok önemli olduğundan, Marauder’ın ayarlanabilir yanak dayanağıyla birlikte gelmesi güzel, böylece en rahat atış pozisyonunu ve en net görüş görüntüsünü elde edebilirsiniz.

Ergonomi açısından  Marauder’ın ters çevrilebilir bir cıvatası vardır, bu nedenle  sol elini kullananlar da sağ elini kullananlar kadar kullanabilir . Şarjörde 10.22 kalibrelik saçmalar veya 8.25 kalibrelik saçmalar bulunur ; bu , diğer alternatif modellere göre daha az sıklıkta yeniden yükleme yapmanız gerekeceğinden , hem avcılık hem de nişancılık uygulamaları için iyidir.

2. Ruger Blackhawk Combo Havalı Tüfek

Atıcıların çoğu Ruger’ı standart tabancaları ve tüfekleriyle tanıyor. Bununla birlikte, Ruger’ın saçma tüfek kategorisinde de bazı sağlam teklifleri var ve  Ruger  Blackhawk Combo  ekonomik en iyi seçim.

Blackhawk .177 kalibrelik bir saçma silahıdır, dolayısıyla avlanmak için ideal değildir. 

Bununla birlikte,  mermi hızı alaşımlı saçmalarla saniyede 365 metre (kurşun saçmalarla 300 metre) ulaşır , bu nedenle patlama ve hedef vurma için bol miktarda güce sahiptir.

Ruger, Blackhawk”a fiber optik ön ve arka nişangaçlarla taktı, ve pakette 4 × 32 havalı tüfek optiği ve montaj halkaları içerir.

Yani, Blackhawk, iyi nişancılık becerilerine sahip küçük hayvanları avlayacak kadar iyi atışlar yapmak için gerekli tüm donanıma sahiptir .

Nişancılık konusuna gelince,  Blackhawk uzun menzilli temel becerilerinizi geliştirmek için harika bir platformdur . Kapsam ve tetik, tetiğe basmanız ve nefes almanız için mükemmeldir. Ek olarak,  kırılan namlu tasarımı çocuklara ve yeni başlayanlara iyi silah kullanma ve atış becerilerini öğretmek için idealdir. Saçma silahınızı yükseltmek istiyorsanız, Blackhawk’ın alıcının üstünde istediğiniz optik için kırlangıç ​​kuyruğu olukları vardır.

Blackhawk standart olarak sentetik bir dipçikle birlikte gelir , bu nedenle tüfek güzel ve hafiftir, bu da paketlenmesini veya çocukların taşımasını kolaylaştırır.

3- Crosman M4-177 Tactical Pompalı Havalı Tüfek

Crosman M4 Pnömatik Pompalı piyasadaki en havalı havalı tüfeklerden biridir.

Bir M4’ün görünüşünü ve işlevini taklit edecek şekilde üretilmiştir, bu da ona oldukça estetik bir çekicilik kazandırır. Ayrıca M4’ün bazı özelleştirilebilirlik özelliklerini de içermesi iyi bir şey.

Crosman M4,  M4’ün neredeyse tam olarak alt alıcısına sahiptir , bu nedenle, eğer bir AR-15’iniz varsa, kavrama ve tetik kontrolünüzü mükemmelleştirmek için aslında oldukça kullanışlıdır.

Crosman’ın topunun üst yarısında  M4 ile aynı olan ön ve arka nişangahlar bulunuyor . Dolayısıyla, şarjör haricinde  Crosman M4, deneyimli atıcılar ve yeni başlayanlar için ideal bir AR-15 eğitim platformudur .

Kundak ayarlanabilir, bu güzel, çünkü daha kısa kollu genç atıcılar için kısaltılabiliyor.

Ek olarak Crosman M4’te çok sayıda Picatinny ray bölümü vardır, böylece istediğiniz ışıkları, lazerleri veya optikleri monte edebilirsiniz.

Şarjörde  5.177 saçma bulunur , bu nedenle  her atış arasında yapmanız gereken tek şey,  her seferinde bir saçma yüklemek yerine, tüfeği yukarı pompalamak ve yan taraftaki kurma kolunu kullanarak başka bir saçmayı hazneye yerleştirmektir. Bu, atış seansı sırasında ne kadar atış yapabileceğinizi en üst düzeye çıkardığından, nişancılık pratiği ve işaret için kullanışlıdır.

Ne yazık ki  Crosman M4 gerçekten iyi bir küçük av tüfeği olacak kadar güçlü değil . Namlu çıkış hızı saniyede yaklaşık 183 metreye ulaşır , bu da bazı daha güçlü havalı tüfeklerin sağladığının yarısı kadardır.

Crosman M4 gerçek AR-15 atışına geçiş için bir eğitim aracı olarak  değeri hafife alınmamalı.

4. Marksman Beeman QB78S CO2 Havalı Tüfek

Marksman Beeman CO2, kısa mesafeli atış ve nişancılık uygulamaları için tasarlanmış yetenekli bir havalı tüfektir ve yedek kulübesinden ateş etmeyi planlayanlar için tüm doğru donanımlarla birlikte gelir.

Beeman, tezgah üstü atışlar için mükemmel olan bipodlarla ve daha iyi bir yanak kaynağı ve daha dengeli atışlar için başparmak deliği tasarımına sahip sentetik bir dipçikle standart olarak gelir. 

Daha uzun mesafelerde daha fazla hassasiyet sağlamak için nişangahlar ayarlanabilir.

Beeman CO2 ile güçlendirildiğinden standart bir tüfeğin cıvata hareketini taklit edebilir, çünkü üniteyi atışlar arasında hazırlamaya gerek yoktur. 

Tetiğin de ayarlanabilir olması , gerçek bir sürgü mekanizmalı tüfek hissini artırıyor. Bütün bunlar Beeman’ı çocuklara eğitim vermek ve cıvata hareketli nişancılığı uygulamak için ideal bir araç haline getiriyor.

Ek olarak,  stokta bir dizi Picatinny ray bölümü bulunur , böylece istediğiniz aksesuarları monte edebilirsiniz, bu da Beeman’ın herhangi bir optikle gelmemesi nedeniyle güzel.

Beeman   0,177 kalibrelik saçmalarla saniyede 198 metre hıza ulaşıyor , bu nedenle avlanmak için ideal değil. Bununla birlikte,  fiyat noktası  , gerçek cıvatalı silahlarla uzun mesafeli atışlarını  geliştirmek  veya çocuklara uzun menzilli atışları öğretmeye yardımcı olmak için iyi bir eğitim platformu arayanlar için mükemmeldir  .

5. Crosman CFRNP17SX Fire Nitro Havalı Tüfek

Crosman Fire Nitro Piston inanılmaz değere sahip bir paketle gelir ve muhtemelen bu paraya alabileceğiniz en iyi nitro pistonlu havalı tüfektir.

Nitro pistonlu havalı tüfek olduğu için  oldukça güçlüdür ve   alaşım mühimmatla saniyede 365 metre hızla vurur . Ek olarak,  standart olarak hafif sentetik bir dipçik ile birlikte gelir , böylece çocukların kullanması kolaydır.

Bunun .177 kalibrelik bir tüfek olduğu göz önüne alındığında  , Crosman’ın mükemmel atış yerleştirme yeteneğinizi en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış bazı donanımları içermesi akıllıca  . Namlu yivli çeliktir ve  Fire Nitro 4×32 havalı tüfek dürbünüyle birlikte gelir . 

Yani saçma o kadar güçlü olmasa da  küçük hayvanları avlamak için ihtiyaç duyduğunuz doğruluğu elde edebilirsiniz .

Daha da fazla doğruluk sağlamak için  tetik iki aşamalıdır ve ayarlanabilir , böylece mümkün olan en hassas tetiğe basmayı sağlayabilirsiniz. Bu havalı tüfek avlanma için uygun olmasına rağmen,  yeni başlayanlar ve nişancılıklarında ince ayar yapmak isteyenler için gerçekten bir eğitim platformu olarak parlıyor .

Nitro Fire çok iyi bir ürün olmasına rağmen  fiyatının bir bedeli var.  Nitro Fire yalnızca optik bir tüfektir. Dürbün kullanmayı öğrenmek veya uzun menzilli sabitliği üzerinde çalışmak isteyenler için Nitro Fire mükemmel bir fırsattır .

6. Gamo Swarm Maxxim Havalı Tüfek

Gamo Swarm Maxxim benzersizdir çünkü entegre bir susturucuya sahiptir , bu da onu inanılmaz derecede sessiz kılar. Ancak  dayanıklılık özellikleri birçok kişinin bunu mevcut en iyi Gamo tüfek modeli olarak adlandırmasına yol açtı .

Swarm üç ana dayanıklılık özelliğiyle birlikte gelir:

  1. İnert gaz sistemi
  2. Polimer ceketli namlu
  3. Geri tepme azaltma rayı

İnert gaz sistemi,  tüfek ateşlendiğinde titreşimi azaltır ve tüfeğin ömrünü ve tutarlılığını artırır. 

Polimer kılıf namludaki korozyonu önler.  Son olarak  geri tepme azaltma rayı dürbünü iyi durumda tutar . 

Swarm, dayanıklılık özelliklerine ek olarak,  iki aşamanın her biri için bağımsız ayarlara sahip ayarlanabilir iki aşamalı tetiğe sahiptir ve  3-9×40 dürbün içerir . Yani Swarm çok fazla hassasiyet  ve  dayanıklılık sunuyor.

Bu tüfeğin tek gerçek dezavantajı mermi hızıdır. 0,22 kalibrelik mühimmatla  Swarm saniyede yalnızca 297 metre hıza ulaşır ; bu da saygın bir değerdir ancak bu fiyat aralığındaki diğer kırılabilir namlulu havalı tüfeklerden biraz daha düşüktür.

7. RWS Pro Model 34 P Havalı Tüfek

RWS Pro Model 34 P Havalı Tüfek/Dürbün Kombinasyonu, atış becerilerini ayarlamak için mükemmel ve tavşan ve sincap gibi hayvanları alt etmek için harika bir havalı tüfek isteyenler için harika bir parçadır.

Öncelikle bu saçma tabancasının iki kalibresi mevcuttur  :  .22 ve .177 . Küçük hayvanları avlamak istiyorsanız .22’lik varyant en iyisidir. Özel bir talim tüfeği isteyenler .177 modeliyle yetinecektir.

Enerji santrali,  0,22’lik bir saçmayı saniyede 244 metreye kadar ve  0,177’lik bir saçmayı saniyede 305 metreye kadar  iten  bir yaylı pistondur . Her iki kalibrenin de namlu çıkış hızı, uzun menzilli hedef talimleri için bile fazlasıyla yeterli.

Ve  .22 kalibrelik varyant, atış yerleştirmeniz iyiyse, hemen hemen her küçük hayvanı insanca öldürmeye yetecek kadar güç üretir .

Namlu çıkış hızı güçlü olmasına rağmen bu bir kırılan namlulu pelet tabancasıdır. Bu nedenle hızlı takip çekimleri için ideal değildir.

Ancak takip çekimlerine ihtiyacınız olmayabilir. Bu paket monte edilmiş bir dürbünle birlikte gelir . Demir nişangahları tercih ediyorsanız,  hızlı ve doğru bir şekilde alınıp kullanılması kolay  olan  fiber optik ön ve arka nişangahlar vardır .

Ek olarak, tetikleyici 1,5 kg’ye ayarlanmıştır . Tetik presinin ağırlığı hassas atışlar için idealdir. Aynı zamanda her türlü antrenman için iyi olan iyi bir orta yol çekme ağırlığına ayarlanmıştır.  Ancak bazı atıcılar ayarlanabilir tetiği tercih edebilir.

Son olarak, bu  RWS tüfeği  , tüm antrenmanlarınızı mümkün olduğunca tutarlı kılmak için geleneksel bir av tüfeğinin form faktörüne uyan  kompozit  bir av tüfeği etrafında inşa edilmiştir.

8. Hatsan Vectis PCP Havalı Tüfek

Hatsan Vectis, atışlar arasında tüfeğini şarj etmeye gerek kalmadan hızlı takip atışları yapmak isteyenler için mükemmel bir havalı tüfektir.

Bu hava tabancasının en önemli özelliği PCP enerji santrali ve kurma mekanizmasıdır. Hava beslemesi  tek şarjla 35 atışa yetecek basıncı sağlar . Ve  45 derece kaldıraçlı kurma sistemi  hızlı atış yapmayı kolaylaştırır. Bu nedenle  vurulması zor hayvanlara ve hedeflere ateş etmek için harikadır .

Daha sonra,   doğruluğunu en üst düzeye çıkarmak için çelik namlu hassas bir şekilde  yivlenir.  Ayrıca ayarlanabilir iki aşamalı bir eşleştirme tetikleyicisi vardır  . Böylece vurulması zor hedefleri bu tüfekle vurabilirsiniz.

Namlunun üstünde tam uzunlukta bir Picatinny rayı var ve yukarı  açılır TRUGLO açılır nişangahlarıyla birlikte gelir . Havalı tabancanıza bir optik monte etmek istiyorsanız mükemmeldir.  Ancak demir nişangahları tercih eden biriyseniz,  nişangahlar doğru ve kullanımı kolaydır .

Hepsinden önemlisi, bu model,   kavrama ve görüş açınızın her zaman tutarlı olmasını sağlamak için başparmak deliği  ve  yanak yükseltici ile  kompozit dipçik ile üretilmiştir. Dipçik, optik olsun veya olmasın, hassas atışlar yapma yeteneğinizi en üst düzeye çıkaran mükemmel bir platformdur.

Son olarak, bu  Hatsan  modeli,  0,25 kalibrelik bir saçmayı saniyede 265 m’ye kadar ve  0,22 kalibrelik bir saçmayı saniyede 295 m’ye kadar itmektedir . Namlu çıkış hızı etkileyicidir ve her türlü hedef talim ve haşere kontrolü için kesinlikle yeterince güçlüdür.

Bu tüfekle ilgili tek zorluk, gerçekten uzun menzilli hassasiyet isteyenler için namlunun biraz kısa olabilmesidir. Bu daha çok avlanma için iyi bir etki sağlayan kısa ve orta menzilli bir havalı tüfektir.

9. Crosman Challenger PCP Havalı Tüfek

Crosman Challenger Sights PCP Tüfeği, yarışma atıcılarına, kutudan çıkar çıkmaz üst düzey rekabet atışları yapabilen bir tüfek verir.

İlk olarak dipçik tam uyum ve maksimum hassasiyet için ayarlanabilir. Yanak  yükseltici  ve  çekme uzunluğu tamamen  ayarlanabilir . Bu tüfek size uyacak şekilde ayarlanır, böylece en iyi atışınızı yapabilirsiniz.

Ek olarak,  stok iskeletlenmiş  ve  minimum  düzeydedir  . Böylece uzun müsabakaları yorulmadan çekebilirsiniz.

Ayrıca tetik,  ayarlanabilir iki aşamalı bir tetiktir . Tetiğe bastığınızda namlu ağzı hareketini en aza indiren, inanılmaz derecede yumuşak bir harekete sahip, eşleştirme düzeyinde bir tetiktir.

Görüş için,  arpacık parlamayı azaltmak  ve  arpacık almayı  ve mükemmel bir görüş resmi elde etmeyi kolaylaştırmak  için   örtülmüştür  . Arka görüş,  tüfeğinizi sıfırlamayı  ve  rüzgar ayarlarını hızlı ve basit  hale getiren,  mikro tıklamayla ayarlanabilir diyoptri görüşüdür . 

Hassas nişangahları tamamlamak için namlu,  organik doğruluğu en üst düzeye çıkarmak  üzere  serbest  yüzdürülür  .

 Son olarak bu tüfek, tek şarjla saniyede 161 m. hızla 100 atış yapma kapasitesine sahiptir . Piyasadaki en güçlü havalı tüfek olmasa da,  isabetlilik özellikleri onu özel bir yarışma havalı silahı isteyen her atıcı için mükemmel bir seçenek haline getiriyor .

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here