MagnetoSpeed: Namlu-Montajlı Kronograf

Kronograf; atıcılık dünyasında alışılmadık bir yere hakim. Günlük atıcılık ve bakım ekipmanlarınızın sağlayacakları arasında büyük ölçüde gereksiz olsa da avcılık sırasındaki performansınızın daha etkili sonuçlar ortaya koymasını sağlayacak. Ayda belki de bir kere gerekecek kullanımınız sonucunda da göreceksiniz ki, oldukça pahalı bir toz toplayıcıya sahip olmuşsunuz!

F-sınıfı (uzun menzilli) atıcılık aktiviteleri için ise bir kronograf, vazgeçilemeyecek derecede önemlidir. Bu aygıt size, bir herhangi mühimmatın performansı ile ilgili bilmeniz gereken hangi veri varsa sağlayabilir.

MagnetoSpeed’in çıkarttığı son kronograf olan V3, önceki sürümlerindeki güvenilirlik ve ölçüm hassasiyetini aynen barındırmaktayken, aynı zamanda daha kullanıcı dostu bir hale getirilmiş. Peş peşe atış algılaması gibi bazı önemli ek fonksiyonları sayesinde önceki sürümü ile zaten gönüllerini fethettiği kullanıcılarına daha bile coşturan V3, artık 1100 RPM(Mermi/Dakika)’lık otomatik atışları bile ayırt edebiliyor ya da direk silahın atış hızını da ortaya çıkarabiliyor.

V3’ün süngüsündeki algılayıcılar, hem büyük tüfeklerin hem de küçük çaplı silahların ölçümlerini yapabilecek kadar geniş bir ölçüm aralığı da sunuyor. Aynı zamanda bilgisayar arayüzü ve micro SD kart destekleyen V3; çoğu tablo programı ile de uyumlu. Yazılım güncellemelerini ise SD Kartı üzerinden gerçekleştiriyor.

Peki piyasada bu kadar ölçüm cihazı varken MagnetoSpeed’i özel kılan nedir? Çoğu Kronografın aksine, MagnetoSpeed optik algılayıcılar yerine magnetik algılayıcılar ile çalışıyor. Optik algılayıcılar, gelişi güzel değişen ışık kaymalarından ötürü bir manyetik algılayıcının hassasiyetine sahip olamıyorlar. Satış fiyatı 399$ dolar olarak açıklanan V3, şu an kronograflar arasında en iyilerden birisi olarak kabul ediliyor. Yine de firmanın hedefinde 2014 yazı içinde 200 doların altında piyasaya sürülmesi planlanan bir Sporter modeli de var.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here