Uberti, Horseman Tek Hareketli Revolver

Bu revolver tam anlamıyla bir sopa kadar güvenilir, kaya gibi sağlam ve zehir gibi etkili. Ayrıca bu özelliklerini patentli sisteminden ve tasarımından uyarlanmış modern replikalarında bile adeta orjinali gibi koruyor.

Colt tek hareketli Army (Ordu) Revolveri; 150 yıla yakın bir süredir nice insanların bellerinde paralandıktan sonra günümüzde en çok tanınan silahlardan biri haline gelmiştir. Bunun gerçekleşmesinde, silahı bütün Vahşi Batı filmleriyle meşhur eden Holywood’un payı olduğu kadar silahın özelliklerinin de bir o kadar payı var. Bu revolver tam anlamıyla bir sopa kadar güvenilir, kaya gibi sağlam ve zehir gibi etkili. Ayrıca bu özelliklerini patentli sisteminden ve tasarımından uyarlanmış modern replikalarında bile adeta orjinali gibi koruyor.

Uberti beklide Colt SAA(Single Action Army) modellerini baz alan dünyadaki en geniş kataloga sahip. Ayrıca bu katalog halen bir ağaç gibi büyüyor! Yakın zamanda Horseman serilerini genişlettiklerini duyuran İtalyan kökenli silah üreticisi; Bu modellere 2 yeni kalibre ve 3 farklı namlu boyu seçenekleri eklediklerini açıkladı. Colt 1873 replikası olan ve .357 Magnum ile .45 Colt kalibrelerine sahip olan Horseman Serisi, artık .44 Magnum ve .22 LR’de destekliyor. Üstelik; 4.75, 5.5 ve 7.5 inçlik namlu seçenekleri de sunarak!

Silah, 1873 ile adeta aynı görünüme sahip: Ceviz kabzalar ve maviye çalan karakteristik cila. Sertleştirilmiş gövdesi ayrıca yüzgeç şekilli ve yine karakteristik ince arpacığa sahip. Yine de 1 kiloluk bu klasik revolver, çağa kuşkusuz bazı modern dokunuşlar ile ayak uydurmuş. Bu dokunuşlardan belki de en belirgin olanı transfer mil emniyeti. Bu sistem, silah ateşlenmediği zaman horoz ile iğne arasına giren bir metal plakadan oluşuyor ve istem dışı ateşlemeleri önlüyor. Bu sistemin yokluğu ise zamanında çoğu silahşörün 6 mermilik topa yalnızca 5 tane sürmelerine sebep oluyordu ve potansiyel bir ölümcül yaralanma riskinin önüne böylece geçilebiliyordu.

Çift hareketli kuzenleri kadar ağır ya da uzun olmasa da Uberti Horseman’in tetiği, sıradan tek hareketlilerin tetiklerine kıyasla daha sıkı. Bu da Horseman’a daha yumuşak bir çekiş ve daha kesin bir kırılma noktası sağlıyor. Tahmini satış fiyatı ise $559 civarında olacak olan Horseman, çoğu SAA üreticisi firmadan daha uygun bir fiyata sahip. Colt ve Ruger gibi ciddi firmalar ile girdiği kıran kırana rekabete rağmen çok şık ve kaliteli ürünler ortaya koymayı başaran Uberti’nin hayran kitlesi her geçen gün daha da artıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here