HatsanUSA PCP Havalı Tabanca Pazarını Genişletiyor

Bir atıcıya yüksek kuvvetli havalı silahlardan bahsettiğiniz zaman normalde aklına ilk havalı tüfekler gelecektir. Fakat Hatsan ABD, ürettiği PCP (Precharged Pneumatic – Öndoldurmalı Pnömatik) havalı tabancalar ile bu önyargıyı değiştiriyor.

ABD’de bizi gururla temsil etmekte olan yerli üreticimiz Hatsan’ın üretmekte olduğu PCP tabancalar, neredeyse firmanın kendi ürettiği güçlü havalı tüfekleri ile yarışacak kadar kuvvetliler. Dolayısıyla HatsanUSA, havalı tabanca pazarını genişleterek ABD’deki atıcılara daha fazla seçenek sunuyor. Firmanın şu anda ihraç etmekte olduğu modeli, AT-P2 model havalı tabanca. Bu tabanca; AT-P1’in çok yönlü bir modeli olup bir seyyar dipçik bulundurmakta. Bu sayede tabanca platformuna benzersiz bir nişan desteği kazandırılmış. Ayarlanabilir bir yanaklık bulunduran bu dipçik, neredeyse her atıcıya uyum sağlayabilmekte. Firma, bu model hattını meşhur yapan hiçbir özellikten de AT-P2’de vazgeçmemiş.

AT-P2’nin PCP güç sistemi, tutarlı bir isabet oranı sunmakta olup, basıncı 200 bar’a(3000 PSI) kadar çıkabilen 50cc’lik bir hava silindiri bulunduruyor. Bu muazzam basınç sayesinde de mermileri 870 fps’ye kadar hızlandırabiliyor. Alman çeliğinden büyük bir hassasiyetle yivlenmiş namlusu 3 farklı kalibreyi desteklemekte; .117, .22 ve .25. .177 ve .22’lik modeller 10 mermilik şarjör sunmaktayken .25 kalibrelik modeli ise 9 mermilik bir şarjör kapasitesine sahip. 11mm ve 22mm’lik dürbün montaj yerlerine sahip olan AT-P2’nin TRUGLO fiber optik gez ve arpacığı ise son derece hassas ayarlar sunuyor.

Silahın içerdiği diğer başarılı sistemlerden biri ise anti-çift mermi besleme mekanizması. Bu mekanizma sayesinde namluya aynı anda birden fazla merminin girmesi tamamen önleniyor.

Ayrıca, patentli anti-knock (anti-çarpma) sistemi sayesinde Hatsan silahları, düşmeler ve sarsıntılarda hiç gaz kaçağı yapmıyor. Silah; 1 adet ekstra şarjör, basınç göstergeli çıkarılabilir hava silindiri, hızlı doldurma ağızlığı ve hava silindiri boşaltma tıpası ile beraber geliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here