Charles St.George’dan 50 A1 Uzun Menzilli Bull-Pup Tüfek

Charles St.George’un yeni tüfeği Leader 50 A1, adından ve heybetli görüntüsünden de anlaşılabileceği gibi .50 BMG (12.7 x 99mm)’ye göre kalibrelenmiş. Elbette St. George silahın yasal yaygınlığı ve gelecek müşterilerini de düşünerek .308 win, .338 Lapua Magnum ve .416 Barrett kalibrelerinde de üretim yapmış.

Malta’da doğan Charles St George, önce Avusturya’ya sonra da Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş olan, ve dünyanın son 40 yılda gördüğü en özgün silah sistemlerinin bir bölümünün arkasındaki beyin. Bu silahlardan bazılarına örnek olarak Leader Dynamics T2-Mk5 ve Bushmaster M17S Tüfeklerini örnek gösterebiliriz. Hatta hepsinde George’un tasarım imzası olan bu üçgen uçlu sürgüyü görebilirsiniz

George’un tasarım imzası: Üçgen başlıklı sürgü!

İlk olarak”Sabre Defence LSR-50 Leader” sonra da MICOR MD.50 “Leader.50”, olarak adlandırılmış olan bu model, George’un son şaheserlerinden.

Kendi kategorisindeki en hafif tüfek olan Leader 50 A1’in toplam ağırlığı yalnızca 8.16 kilogram. Böylesi bir kütleyi 50 BMG kullanan hiçbir silahta yakalayamazsınız! Elbette bunda şarjörü kabzanın gerisine koyarak silahı küçülten Bull-pup tasarımın payı büyük olsa da dar gövde tasarımının da payı kesinlikle göz ardı edilemez.

Ayrıca kısa tasarımı .50’lik bir merminin ateşlenmesi sonucunda namludan çıkacak olan tehlikeli sıcak gazları önlemek için kompansatörün hemen arkasına bir koruma plakası da eklemiş.

Leader 50 A1, 24 inçlik ve kompansatörlü soğuk dövme bir namlu bulunduruyor. Bull-pup tasarımın güzelliği de işte burada devreye giriyor: Namlunun toplam boyundan feragat etmeden silahın toplam boyunu kısaltmış oluyorsunuz. Böylece elinize, yalnızca standart bir harekat tüfeği boyutlarında bir 50’lik keskin nişancı tüfeği geçiyor. Yine George’un imzası niteliğindeki üçgen başlıklı sürgüyü taşıyan silahın otomatik beslemesi ise kısa-hareketli gazlı sistem ile sağlanıyor

Kurma kolu bile tüm diğer mandalları gibi son derece kullanıcı dostu olarak tasarlanmış

Leader 50 A1 tüfeğinin hitap ettiği kullanıcı kitlesi ise çok geniş olduğu için Picatinny kızağını belli bir yere monte etmek yerine tercih silahın sahiplerine bırakılmış. Gövde boyunca hesaplanarak açılan vida yuvaları sayesinde hem birden fazla kızak takma hem de bu kızakların yerlerinin tercihinin sizde olması sağlanıyor.

Kullanıcı dostu tasarımında ise kesinlikle güvenlikten fedakarlık yapılmamış: Normal emniyet mandalının yanı sıra kabza emniyeti de taşıması Leader 50’yi rahat kullanılabilirliğinin yanında son derece güvenli bir hale de getiriyor. Fiyatı ise $6,900 dolar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here