Colt’tan Tarihe Dönüş: M1903!

Meşhur ABD’li silah üreticisi firma bir dönemlerin en meşhur tabancalarından olan ve ürettiği ilk gizli iğne ateşlemeli tabancalardan biri olan M1903’ü 112 sene sonra sınırlı sayıda olarak üretilecek!

Hangi tabancanın hayranı olursanız olun yollarınız en az bir kere John M. Browning’de mutlaka kesişecektir! Nitekim bu görmekte olduğunuz tabanca bir 1911 ya da Browning HP(14’lü) kadar meşhur olmasa da aynı usta tasarımcının eseri.

Tasarlandığı zaman dilimine göre değerlendirecek olursak şüphesiz zamanının onlarca yıl ötesinde bir tasarıma sahip M1903. Öyle ki, sadece klasik hastalarınca değil küçük ve kompakt bir tabanca arayan kişilerin bile bunca modern tabanca içerisinde akıllarını çelebilecek nitelikte! 7,65’lik M1903’ün muhtemelen tek kötü yanı ise şimdilik yalnızca 3,500 gibi sınırlı bir sayıda üretileceği.

Küçük boyutlara sahip olsa da 680 gramlık ağırlığı fazla görmeyin, neticesinde çelik gövdeli bir tabancaya bakmaktasınız! 3.75” namlu boyu, 6.5” toplam boy ve 8 fişek kapasiteli tek sıra şarjöre sahip tabanca sabit tipte arpacığa ve yanal yönde ayarlanabilen sade bir geze sahip. Tabancalar ilk tasarımlarına sadık bir şekilde üretilecek olup yüzey ve kabza işçilikleri orijinal tipte yapılacak. Fosfatlama, meneviş mavi ya da nikel yüzey işçilik seçeneklerine sahip olan Tabancaların modern üretim teknikleri ile imal edilecek olmalarından başka tek farkları özel seri numaralar verilecek olmaları olacak. Bu tabanca ayrıca Eisenhower ve Patton gibi ünlü ABD’li Generallerin taşıma tabancalarındandı.

Satış fiyatının ise $1,395 civarlarında olacağı duyurulmakla beraber firmanın önümüzdeki birkaç sene içerisinde aynı tabancanın kısa 9mm’lik versiyonu olan M1908’i de üretebileceği söylentileri dolaşmakta!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here