Taurus’un 2015 Stratejisi PT-800 Üzerine Kurulu!

0
18524

Brezilyalı Forjas Taurus Şirketi IWA 2015’te yarı otomatik tabanca ve pompalı tüfeklerini görücüye çıkardı.

Brezilya’nın Porto Alegre kenti merkezli Forjas Tauras grubu sportif, savunma ve taktik ateşli silahlar pazarındaki en başlıca oyunculardan birisi ve bununla birlikte devasa Birleşik Devletler pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için de Kuzey Amerika’da kendi üretim kapasitesine sahip bir kolu bulunmakta.

Nürnberg’teki IWA Outdoors Classic fuarında defansif ve servis amaçlı silahlarını sergilediler. Sergilenen ürünlerin hiçbiri 2015 için yeni ürünler değildi- En yeni ürün Shot Show fuarında sergilenmiş ve şirketin Miami tesisinde üretilmişti- ama herşeye rağmen bu katılım, şirketin Avrupa pazarını ne kadar ciddiye aldığının bir kanıtıydı. Bu sene IWA’da PT-800 serisi yarı otomatik tabancalar Taurusu standının ana merkezini oluşturdular. Tabancanın genel özellikleri ise ; Aksesuar raylı polimer gövde, ergonomik bir kabza, genel olarak modern gözüken hafif dış hatlar, işlenmiş çelik sürgü, dıştan horozlu SA/DA tetik grubu, gövdeye monteli emniyet kilidi.

9mm, .40 Samp;W ve .45 ACP kalibrelerine uygun PT-800 yarı otomatik tabancalar, kalibre ve çeşitlere göre değişkenlik gösterebilecek kapasitede olan sökülebilir çift sıra şarjörler vasıtasıyla besleniyor. Taurus PT-800 Amerikan sivil kullanıcıları için sonsuz bolluktaki türevleri içerisinde iyi bir seçim olarak görülmekte fakat Brezilya pazarında tabanca daha çok Polis ve görev amaçları için pazarlanmış durumda. Fiyat cazibesinin de katkısıyla Avrupa sivil kullanıcılarından ilgi göreceği gibi, özel güvenlik personelleri ve silah taşıma ruhsatı olan kitle içinde gayet iyi bir seçim olması hiç şaşırtıcı olmayacak.

Taurus standındaki bir diğer ilgi çekici model ise namlusunda PT9FA ibaresi bulunan, iğne ateşlemeli sisteme sahip polimer gövdeli 9 mm çapındaki yarı otomatik tabanca idi.Stantda bize anlatılan ise model ismindeki FA “fast action” ibaresinin hızlı hareket anlamına geldiği ve iki hareketli tetiğin aşırı hafif adeta tek hareketli tetik hissi verdiği idi. Manuel bir emniyet kilidi ise göremedik.

Taurusun “FA” etiketli yarı otomatik tabancaları iki senedir üst üste IWA fuarında prototip olarak sergilenmekteler, fakat henüz şirket kataloğundaki yerlerini alamadılar. Şirket bu durumla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, biz yine de pazara sürüldüğünde modelin taşıma ruhsat sahipleri için kişisel savunma amacıyla ve kolluk kuvvetleri için ise destek, görev dışı ve gizli amaçlarla kullanılmak üzere büyük ilgi göreceğinden eminiz.

Son olarak Taurus, 12 kalibre 3” magnum fişek yatağına, 6+1 fişek kapasitesine, 47 cm karbon kaplama namluya ve fiber optik ön nişangaha sahip ST-12 pompalı tüfeğini sergiledi. ST-12, standart siyah dipçik ve katlanabilir M-4 tarzı taktik dipçik seçenekleriyle, yüzey dayanıklılığı sertleştirilmiş hafif aluminyum alaşım gövdesiyle, farklı şok seçeneklerine uygunluğuyla (kilit kıran dahil), MIL-STD-1913 standarına sahip aksesuar rayı dahil özellikleriyle, hedeflenen kullanım alanları; sportif, kişisel savunma ve kolluk kuvvetleri kullanımı olan, aslında ufak değişikliklere sahip bir Mossberg dizaynı kırması.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here