Cepte Taşınabilir “AK” Gücü: Heizer Defense Pak1

Heizer Defense hızla genişleyen cep tabancaları ailesine yeni bir üye daha sunuyor: 7.62x39mm fişekleriyle PAK1.

Cep AK Tabancası (Pocket AK Pistol) adı verilen PAK1, 2015 NRA Show’da resmen tanıtıldı ve satışa sunuldu. PAK1 de firmanın benzer ürünleri olan PS1 “cep pompalı tabancası”, PAR1 ve kadın kullanıcılar için tasarlanan Hedy Jane Empowered modelleri arasında yerini almış bulunuyor. Sadece bir akıllı telefon boyutunda olan PAK1, bu boyuna rağmen 7.62 kalibre gücünü barındırmasıyla silah severlerin beğenisini topluyor.

PAK1’in ilgi çekici tarafı ise namlusunun diğer Heizer Defense cep tabancalarının namlularıyla değiştirilebilir olması. Bu sayede PAK1, .223 Rem. ve .45 Long Colt/.410 kalibrelerine de uyumlu olabiliyor. PAK1’in yanı sıra ekstra namlular da PAK1 ile beraber satın alınabiliyor. Tüketiciler PAK1 ile beraber bir ek namluya daha sahip oluyorlar. Ayrıca satın alacakları diğer namluları da küçük bir vida yardımıyla takıp çıkarabiliyorlar.

PAK1’in tek olumsuz yanı tek fişek alabilmesi. Her atıştan sonra kırmalı tabanca gibi namluyu menteşesinden eğmek, boş fişeği çıkarıp yenisini koymak gerekiyor. Ancak savunma amaçlı kullanım için tek mermi yeterli olabileceğinden bu durum göz ardı edilebilir gibi görünüyor. Ayrıca silahı tekrar doldurmak oldukça hızlı ve yumuşak olduğu için kullanıcılar tek mermi alabilmesinin silahın kullanım keyfini azaltmadığını belirtiyorlar.
TEKNİK ÖZELLİKLER:
KALİBRE: 7.62×39 mm
AĞIRLIK: 652 gr
YÜKSEKLİK: 9.9 cm
GENİŞLİK: 1.7 cm
UZUNLUK: 16 cm
KAPLAMA: Siyah veya Gümüş
NAMLU HAMMADDESİ: Paslanmaz Çelik
NAMLU ÇIKIŞ HIZI: 1200 fps

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here