Sig Sauer’ın Yeni Serisi Artık .22 Kalibre

Sig Sauer, P250 serisini P250-22 modeli ile genişletiyor. Yeni P250-22, P250 ailesinin ilk kenardan ateşlemeli üyesi!

.22 Kalibre’nin üstünlüğü öyle kabul görmüş bir durumda ki; dünyanın en meşhur firmaları, en popüler serilerine en az bir .22’lik model dahil etti. Özellikle mermi istihkak sınırlaması olmayan ülkelerde mühimmatların ucuzluğu sebebiyle popülerleşen .22 LR, Ülkemizde de yüksek performans ve geri tepmenin olmayışı gibi sebeplerle kısa sürede büyük bir şöhret kazandı.

Tekrar belirtelim ki .22 LR, boyut ve performans oranı açısından halen dünyanın en iyi fişeklerinden birisidir. .22 LR, küçük ve hafif olması sayesinde kovanın içerisinde normalden fazla olan primer patlayıcı bileşiğe sahip. Bu bileşik kapsüllerde barutu ateşlemeye yarayan ve kırılmaya son derece duyarlı bir patlayıcıdır. Böyle bir özelliği daha büyük bir mühimmatta kullanamazdınız, aksi takdirde fişeklerin yere düşmesi sonucu patlama riski olurdu; lakin üstün hafifliği sebebiyle bu durum, .22 LR için bir tehdit unsuru değil. Metal gömleksiz kurşun çekirdeğe sahip olması da, kendinden büyük kalibrelerle neredeyse aynı büyüklükte bir balistik tahribata yol açıyor. Hatta kemik dokuya isabet etmesi durumunda hem sekerek hedef içerisinde yön değiştiriyor, hem de çarptığı bölgede kurşun talaşı bırakıyor. Böylece bir de bakmışsınız, küçücük .22 LR standart tabanca mermileri kadar tehlikeli olmuş!

Her ne kadar bu özelliğinden faydalanmak Türkiye’de yasa dışı olsa da biz yine de Sig Sauer’ın modüler tasarımından bahsedelim:

Bilindiği üzere yivli silahlarda yedek namlu bulundurmak yahut mevcut namlunuz üzerinde oynama yapmak yasak olduğu için silahınızda kalibre değişimi yapmak şimdilik yasak, lakin bütün popüler markalar, adeta modüler model üretme konusunda biribirleri ile yarış halinde. Modüler bir silahta üst kızak ve gövde grubunu namlu ve ateşleme tertibatından ayırmak suretiyle saniyeler içerisinde kalibre değişimi yapmanız mümkün. Bu sayede 9mm taşıyan biri, ava gideceği esnada .357 SIG kalibresine geçiş yapabilir ve silahını değiştirmeden daha güçlü bir mermiye geçmiş olur. Sub Compact P250 ailesinde de artık .22 LR’ye geçmek P250-22 sayesinde mümkün!

O halde ikinci bir yasa değişikliğine kadar modüler tasarımı bir kenara alalım ve P250-22’nin diğer özelliklerine bir göz atalım!

Sig Sauer’ın P250-22 modelinin “Compact” türevinin teknik tablosu aşağıdaki gibi:

Kalibre:

.22 LR

Tetik Tertibatı:

Yalnızca Çift Hareketli

Tetik Ağırlığı:

2950 gram

Toplam Boy:

7.2″

Toplam Yükseklik:

5.3″

Toplam Genişlik:

1.4″

Namlu Boyu:

3.9″

Nişangah Çapı:

5.8″

Boş Ağırlık:

601 gram

Kapasite:

10+1

Nişangahlar:

Ayarlanabilir tipte

Kabza:

Modüler, siyah polimer

Gövde:

Polimer, Seri numarası işlenmiş paslanmaz çelik destekli

Sürgü:

Eloksal kaplama

Silahın ABD piyasasında tavsiye edilen satış fiyatı ise $434 civarlarında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here