Ruger GP100 .22 LR

Ruger’in bel kemiği olarak nitelendirilebilecek toplu tabancası GP100 artık .22 kalibre! Üstelik bu durumun tek avantajı iki katına çıkan top kapasitesi ile de sınırlı değil.

.22LR Toplu tabancaları sevmeniz için hemen birkaç neden sıralayalım:

*Top kapasitesi diğer kalibrelere oranla iki katına yakındır

*Toplu tabancaların tetik hassasiyeti yarı otomatik tabancalardan çoğunlukla daha üstündür. Buna .22LR’nin isabet kabiliyetini ekleyince size muazzam hassaslıkta bir isabet makinesi ortaya çıkarır.

*Mermi masrafınız çok daha düşük olur (lakin mermi alım sınırlamanız ile ilgili diyecek bir şey yok!)

*Toplu tabanca güvenilirliği ve sağlamlığını şarjörlü tabanca kapasitesine çıkarır.

*Toplu tabancalar hareketli bir kapak takımına sahip değillerdir. Bundan dolayı şahlanmaz, doğrudan geri teperler ve bu mükerrer atışlarda istikrarlı isabetler elde etmeyi sağlar

Gördüğünüz üzere Toplu tabancayı sevebilmek için İlla Kirli Harry gibi .44 Magnum olmasına da hacet yokmuş! Taşıma tabancasının şıklığı ve klasikliğinden ödün vermeyi sevmeyen birisi iseniz de tam tuzu biberi olur .22’lik toplu tabancalar.

Orijinal tasarıma sadık kalındığı için 1200 grama yakın ağırlığı olan GP100 .22’nin 10 fişek kapasiteli bir topu mevcut. Genellikle .22’lik toplu tabancalar daha büyük ağabeyleri olan .357’lik modellerin kökleri baz alınarak tasarlandığı için kısmen ağır olurlar. Hatta çap farkından dolayı çelik gövdede artan et kalınlığı sebebiyle bazen 100-150 gram daha ağır bile olabilirler. Neticesinde silah, .357 magnum kalınlık payının .22’den eksiği kadar fazla çelik ihtiva ediyor.

Lakin ağır namlulu silahların isabet hassasiyetinin korkunç üstünlüğü olduğunu da unutmamak gerekir. Çünkü namlu atış esnasında daha az şişerek çekirdeği patlama esnasında daha güçlü kavrar. Geri tepme ise yok denecek kadar azdır. Zaten toplu tabancalar yukarı doğru şahlanmak yerine atıcıyı kabzadan geriye doğru bir şekilde iterler. Bunu da zaten .22 kalibrede hissedip hissetmeyeceğiniz bile bir muamma. Ama peş peşe mermiler atarak onları mümkün olan en küçük grupmanda toplamak istiyorsanız eğer .22’lik bir toplu tabanca tam size göre.

.22’lik GP100’ün teknik özellikleri daha evvelden de bahsettiğimiz gibi ağabey modeli olan GP100’den adeta eksiksiz. Uzun ömürlü ve çok düşük toleranslarla topu ve namluyu hizalamaya imkan tanıyan üç nokta kilit sistemi mevcut. Kaderinde hedef atıcılığı olan her silahtaki gibi GP100 .22’nin de hem yanal hem dikey yönde ayarlanabilen bir gezi mevcut. 5.5 inçlik olan namlunun yanı sıra kauçuk kenarlı bir ahşap kabzaya sahip.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here