Dünyanın En Küçük Tabanca Feneri: SUREFIRE XC1

SureFire firmasının 2015 yılı içerisinde tanıttığı yeni ürünü hem firmanın en küçük ürünü hem de dünyanın en küçültülmüş tabanca feneri olma özelliği taşıyor.

Yeni XC1’in yenilikçi, geri tepmeye dayanıklı 200 lümenlik led aydınlatması bulunuyor. Bu model için SureFire mühendisleri özel bir çok yönlü yansıtıcı tasarımı oluşturmuş. Yansıtıcı, firmanın MaxVision ışın tekniğiyle yapılmış, böylece aydınlatma ve hedefleri belirleme amacıyla geniş ve dar ışık hüzmeleri elde edilebiliyor. Fener özellikle kısa mesafelerde gayet etkili çalışıyor ve markanın hakkını veriyor.

XC1’in uzunluğu 6 cm’den az. Ağırlığı ise pille beraber 45 gramı geçmiyor. Görev veya savunma amaçlı tabancalar için rahatça kullanılabilecek boyutlarda bir fener olması silahseverlerin dikkatini çekiyor. Ayrıca su geçirmez olması yağmurlu veya ıslak ortamlarda da kullanma imkanı sağlıyor.

Fenerin gövde materyali ise gayet sağlam yapılmış. Askeri özelliklere uygun, uzay araçlarının yapımında da kullanılan yüksek sağlamlıkta alüminyum kullanılmış. Ayrıca tamamlayıcı bir özellik olarak iki elle de kullanılabilen bir anahtar düzeneği oluşturulmuş. XC1’in anahtarı anlık veya sürekli aydınlatma sağlayabilecek şekilde tasarlanmış. Bu tasarım sayesinde anahtara basılı tutarak istediğiniz süre aydınlatma sağlayabilir veya tek bir kere basarak ışığı sürekli açık tutabilirsiniz.

Bir adet AAA pille çalışan XC1 tabanca fenerinin kullanım süresi yaklaşık 1.5 saat. Ürünün yurtdışı piyasa değeri ise 299$ olarak belirtilmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here