Kuveyt’teki Şampiyona’nın Olimpiyat Elemeleri Statüsü Elinden Alındı!

Asya Şampiyonaları sırasında kota sırası dağıtılmayacağı ve MQS sonuçlarının tanınmayacağı bildirildi.

Uluslararası Atış Sporları Federasyonu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ni IOC Yöneticileri’nin Kuveyt’te yapılan Asya Şampiyonaları’nın Olimpiyat Elemeleri Statüsünü elinden aldığı konusunda resmi olarak bilgilendirdi.

Bu karar yarışmayı yönetecek kadrodan olan ISSF’in Teknik Delegesi Yair Davidovich’in Kuveyt yetkililerince vizesinin iptal edilmesinden sonra gerçekleşti. Yarışmayı olimpiyat derecesinde kontrol edecek kişilerin olmamasından dolayı bu statünün elinden alınması kararlaştırıldı.

Bu kararın alınmasında başka bir sebep olarak Olimpiyat Tüzüğüne aykırı olacak şekilde Kuveyt NOC’una hükümet baskısı yapıldığından dolayı IOC tarafından hakları elinden alınmasını ve Kuveyt Olimpiyat Komitesi’nin dün yayınlanan IOC basın bülteni’nde belirtildiği üzere hiçbir Olimpiyat Hareketiyle bir organik bağının olmamasıydı.

Bu karardan sonra Kuveyt’te düzenlenen Asya Şampiyonaları’nda Olimpiyat kotaları dağıtılamayacak ve hiçbir MQS sonucu tanınmayacak. Asya Şampiyonaları buna rağmen normal şekilde devam edecek. Aradaki tek fark sonuçların resmi olarak tanınmaması olacak.

ISSF’in Başkanı Olegario Vazques Raña tüm ISSf üye federasyonlara yazdığı mektubunda bu durumdan şöyle bahsetti; “ISSF bu durumdan çok rahatsızdır ve Asyalı atletlere pişmanlığımızı nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Müthiş bir hızla yeni bir Eleme Yarışması düzenlemek için yer sağlamaya çalışıyoruz ve Asyalı atletlere dağıtılacak 35 adet kotayı en adil şekilde verebilmek için bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu çözümlerden en önemlisi atletlerin cebinden çıkacak olan ekstra masrafı karşılamak olacak.”

ISSF gördüğümüz kadarıyla durumu yakından takip ediyor ve biz de gelişmeleri size anında bildirmeye devam edeceğiz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here