SHOT SHOW 2016 / CZ-USA

CZ USA’in daha çok taktik dala yüklendiğini görüyoruz. Öyle ki, standlarındaki ürünlerin büyük bir kısmı (Susturucular, kalibre değişiklik kitleri ve benzeri) Türkiye’de sivil piyasaya yasaklı statüde. Buna rağmen sivil atıcıyı heyecanlandıracak bir ürün CZ’de olmaz mı? Olmasaydı ayıp olurdu!

Picatinny Gez: CZ’nin git gide şöhreti artan P serisi görev tabancaları için artık yeni bir eklenti mevcut! Nitekim piyasayı yakından takip eden CZ, küçük boy kızıl nokta nişangahlarının artmaya başladığını ve Glock MOS gibi ürünler vesilesiyle artık tabancalarda da tercih edilmeye başlandığını fark etmiş. Dolayısıyla bu opsiyonu tabancalarına “picatinny kızaklı gez” olarak sunmuş. Böylece Dilendiği takdirde picatinny uyumlu tabanca nişangahları CZ tabancalarına da uyarlanabiliyor.

CZ 75 TS Orange: CZ, 75 TS Orange modelini bir tık daha geliştirmiş. Chechmate’den birçok tasarım detayı ödünç alan ve bir kısmını da kendisi geliştiren 75 TS Orange; artık daha ince bir tetik korkuluğuna, revize edilmiş kabza ortopedisine ve daha detaylı kavrama dokularına sahip. Hatırlayacaksınız, Chechmate adını satranç oyununa ithafen “çek ve mat” sözlerinin bileşiminden almıştı. İşte kavrama dokusundaki baklava deseni de tam olarak bu sebeple “Chechmate” Gerçekten de CZ 75 TS Orange, kavrama hissi ile bir çok silahı “şah mat” etmiş! Ayrıca baş parmak resti ve tamamen ayarlanabilir nişangahlar gibi evvelden de olan fonksiyonları atlanmamış olup son derece hassas ve hafif bir tetiğe sahip olan silah; yalnızca tek hareketli bir mekanizmaya sahip.




CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here