Ateş etmek için fazla güzel! Turnbull 1911 Heritage Edition Commander

Turnbull 1911 Heritage Edition Commander, restorasyon zanaatını ve yeni silah üretimini birleştiren bir başyapıt.

Onyıllarca, Doug Turnbull bir numaralı silah restorasyon ustası olarak kalıcı bir itibar edindi. New York merkezli şirketi Turnbull Restoration amp; Manufacturing Co. binlerce yıpranmış, ömrü dolmuş kalıntıları sergilenmeye değer sanat eserlerine dönüştürdü. Bu yapıtların çoğu da şirketin ismiyle artık özdeşleşmiş ısıl renklendirme, zarif gravür ve meneviş ile kutsandı. Bu yöntemlerin hiçbiri yeni icat değil elbette—Turnbull onları sadece mükemmelleştirdi.

Ustanın en yeni eseri Model 1911 Heritage Edition Commander, restorasyon anlayışı ile üretilen bir ateşli silahın nelere kadir olabileceğini gösteriyor. 2016 SHOT Show’da sergilenecek olan Commander, 2014’te sunulmuş orijinal Heritage tam boy 1911’in devamı. Turnbull’un da dediği gibi, her şey titizlikte.
“[Model 1911] Heritage Edition’ın olayı eski silahların tarihi kaplama, ısıl renklendirme ve menevişleme ile zenginleşmiş mirasını alıp yeni imalattan geçirmek,” diyor Turnbull. “Sonuç bir sanat eseri.”
Sergilenmeye değer, ama kolay da hırpalanmıyor.
Turnbull bu silah için sıklıkla “Bu silah ateş etmek için fazla güzel” dendiğini belirtip, bu silahların sanat eseri olduğunu ancak fıtratlarında ateş etmek olduğunu söylüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here