Ed Brown’dan Kusursuz Bir SF 1911!

İlk Costom 1911 üreticilerinden olan Ed Brown, mükemmel biçimde kullanışlı bir 1911 isteyen ya da ihtiyaç duyan atıcılar için akıllı çözümler üretiyor. Bu tabancalar muhtemelen sahiplerinin evladiyelikleri arasında yer alacak.

Silahlarını kendilerine özgü yapmak isteyen deneyimli atıcılar, her zaman pahalı ve nadir ürünlere yönelirler çünkü tetiğin arkasında neyin işe yarayıp yaramadığını idrak edecek kadar çok vakit geçirmişlerdir.

Ed Brown iş modeli, en güncel mühendislik ve imalat teknikleri kullanılan keskin kenarlı tasarım etrafında inşa edilmiş. Tasarım kısmı bittiğinde, neredeyse silahın tamamının üretildiği Perry/Missouri’de bulunan tesiste üretime dışarıdan bağımsız olarak (in-house) devam edilmiş. Tamamı elden geçmiş parçalardan oluşan bu bu tabancalar, hiçbir belirgin hatası olmayan kusursuz tabancalar olarak görülüyor.

Özel Harekat İçin Üretildi

Her Özel Kuvvet modeli, hayatına 1911 şekline girmek için işlenen bir çelik dövme olarak başlar. SF (Özel Kuvvet) iskeleti, tam boyutludur ve standart 7 mermi kapasiteli şarjör ile sunuluyor. Kabza önü ve ana yay haznesini de ihtiva eden kabza sırtı, Ed Brown’s Chainlink III desenine sahip. Birçok M1911 atölyesi, kabzanın ön ve sırt yüzeyleri için standart tırtıklı yerine eşsiz doku tasarımlarına yöneliyor. Bu desenlerin bir çoğu tırtıklılara göre daha dayanıklı ve daha kullanıcı dostu. Ayrıca bu desenler modern CNC üretimi sayesinde seri üretimdeki ateşli silahlar için uygun.

SF 1911’in üzerindeki Chainlink III deseni, tabancanın yüzeyinde oyulmuş küçük dairelerin üst üste gelmesiyle oluşuyor. Bu sığ “kaselerin” kesiştiği yerde, küçük iç bükey piramitler meydana geliyor. Yüzey agresif gözükse de keskin değil ve çok dayanıklı. Oluşan küçük piramitler, parmaktaki bir yüzük yüzeye dayandığında düzleşmeyecek kadar da büyük.

İskeletin alt kısmı küçük bir şarjöre uyması için eğimli yapılmış ve ana yay haznesinin iskeletteki çizgilere uygunluğu kusursuz. Ed Brown, kunduz kuyruğu kabza emniyeti geliştirecek olan ilk custom 1911 silah üreticilerinden biriydi ve SF modeli Memory Groove modelini baz alıyordu (sports). Kabza emniyeti iskelete oturduğu yerde herhangi bir eksikliğe sahip değil. Kabza emniyetinin avuca oturan kısmı, emniyet ve iskelet arasında algılanabilecek herhangi bir boşluk olmadan mükemmel bir şekilde uyuyor. Her bağlantı yeri, atış esnasında elde hissedilmemesi için eğilmiş ve yumuşatılmış. İskeleti ne kadar yüksek kavradığınızı fark etmeksizin emniyet mandalını etkinleştirmenin ve devre dışı bırakmanın kavrama üzerinde herhangi bir etkisi yok.

Genişletilmiş emniyet mandalı düşük profilli, bu sayede kemerin içine taşımanız gerektiğinde size batması söz konusu değil. Emniyet mandalının etkinleştirilmesi kolaydır ve ihtiyacınız olmadığında el altında olmaması için biçimlendirilmiştir.

Sürgü tutucu manivelaya ve emniyet mandalına baskı yapan pimleri taşıyan tüp, Ed Brown’ın kendi ürünlerinden biri ve ilerleyen zamanda gevşeme yapmaması adına ekstra uzun yekpare millerden tornalanmış itme pimlerine sahip.

Ayrıca sürgü kilide de düşük profilli olduğu için kazara müdahale etmek pek de mümkün değil. Güzelce oyularak aşağı dönük ve içbükey şeklinde tornalanmış. Manivelanın alt kısmındaki içbükey biçim, ona acele etmemiz gerektiğinde ya da ellerimiz ıslak olduğunda daha kolay hükmetmeyi etmeyi sağlayan bir kenar sunuyor.

Gövde ve sürgü, Ed Brown’ın ateşli silah endüstrisinde kullanılması amacıyla geliştirmek için üreticiyle yakın bir şekilde çalıştığı Gen4 kaplamasına sahip. Gen4, seramik kaplamada yeni bir geliştirme olan termoset polimer. Önceki kaplamalara göre Gen4’ün tutunma kuvveti korozyon dayanıklılığından ödün vermeden artırılmış. Kaplama, hantal bir kaplamaya göre güzelce uygulanmış ve bir kaplamadan daha fazlası gibi görünüyor.

Sürgü, alçaltılmış ve parlatılmış kovan atım penceresi ve Trijicon gece nişangâhları için kırlangıç kuyruğu kesimlere sahip. Ön nişangâh, nişangâhın gövdeye oturan kısmının sürgünün nazik eğri profiline uyması için işlenmiş. Güzel bir çalışma.

Her kenar, silahın üzerinde herhangi bir keskin köşe olmaması için eğilmiş. Ayrıca sürgünün arka kısmına tırtıklar konulmuş; bir tarafına “Custom By Ed Brown” ve diğer tarafına da “Special Forces” yazılmış.

Tetik Zamanı

Special Forces tabancası, gösterişsiz ve iyi düzenlenmiş, inanılmaz hassasiyete sahip bir 1911. Tetiğin düşme ağırlığı tam tamına 1.67 kilogram olup tamamen pürüzsüz bir harekete ve mümkün olduğunca kısa bir çekme mesafesine sahip. Testten sonra silahın mekanik tutarlılığını doğrulamak için silahı sökerek kovan izlerine göz atıldı.

Üst kızağın fişek yatağına denk gelen kısmı simetrik bir uyum içerisinde olup birebir oturmaktalar. Bu sayede mevcut kısım daha az mekanik stress altında kalacak ve silahın ömrü ciddi oranda uzayacak demek oluyor.

Namlu yüksüğü, fişek yatak girişi ve takozları da oldukça hafif ve namlu ve sürgü arasındaki ilişikinin doğru ve planlandığı gibi işlediğini belirtiyor. Namlu yüksüğü, sökme anahtarının dönmesi için gerektiği şekilde düzgün oturuyor.

Ed Brown’ın tabancasının atış istikrarı ise istisnai: 15 yard’dan yapılan testlerde (yakşalık 13 metre) .62 inçlik bir 5’li grupman elde edebileceğiniz gibi kullanacağınız fişeğe göre bu ciddi olarak değişebiliyor. Örneğin 230 Grain’lik Tactical Bonded ASYM Precision fişekleri ile bu grupmanın çapı 1.11 inç’e kadar çıktı.

Testlerde yakılan diğer fişekler ise HPR’nin 185 Grain’lik JHP mühimmatlerı ve BlackHills’in 230 Grainlik FMJ fişekleriydi ve grupman çapları sırasıyla 1.31 inç ve 1.61 inç idi. Tüm atışlar yatar pozisyonda kum torbasından destek alınarak gerçekleştirildi.

Special Forces tabancası elit özel kuvvetler için bile son derece ideal bir seçim diyebiliriz. Güvenilir, dayanıklı, iyi bir atışa sahip ve kendisini donanmak son derece şık da duruyor! Çok makyajlı bir 1911 türevi olduğunu söyleyemeyiz belki fakat saf bir performans tabancası olduğu ortada!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here