Trijicon’dan VCOG Dürbün

Trijicon yeni VCOG (Variable Combat Optical Gunsight – Değişken Optik Harekat Nişangahı) 1-6x24mm tüfek dürbününü Shot Show’da ve Poligon basın gününde tanıttı.

Son derece sağlam ve dayanıklı olması için tasarlanan VCOG hem görev hem de müsabaka gerekliliklerini yerine getirebiliyor. QQB(Close Quarter Battle – Yakın Menzil Çatışma) mesafelerinden başlayan VCOG, çoğu yarı otomatik ana muharebe ve spor tüfeklerinin maksimum etkili menziline kadar uzanabiliyor.

Tornalanmış bir 7075-T6 dövme alüminyum’dan yapılan VCOG, tam 90 MOA(Dürbün – Namlu Açısı)’lık bir yatay ve dikey ayar imkanı sunuyor. Çoklu-katman kaplanmış mercekleri hem çizilmeye karşı dayanıklılık hem de anti-yansıma özelliklerine sahip. Göz mesafesi ise 1’den 6x’e kadar sabit dört inç(10cm).

Hem .308’lik hem de .223’lük fişeklere uyumlu olan 7 farklı balistik kırmızı nokta göstergesine sahip olan VCOG, bir AA pil ile ilk odak düzlemi üzerinden aydınlatılarak çalışıyor.

Işık şiddeti kapalı konumdan 6 kademeye kadar değişkenlik ayarına sahip olan VCOG, Lityum batarya ile yapılan denemelerde 4’üncü kademede 700 saat süreyle ışık verdiği tespit edilmiştir. Entegre Montaj Ayakları her Picatinny M1913 rayları ile uyumlu. MRSP setinin fiyatı ise 2800 dolar civarında.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here