CZ’den yarı otomatik tabanca: P-09

P-09, Çek Cumhuriyeti’nin yeni incisi, tam teşekküllü harekat ve IPSC müsabaka tabancası. P-07’nin daha büyük gövdeli bir modeli olan “Duty” yani “görev” modeli olan P-09, 1 yıllık bekleyişin ardından sonunda raflarda.

İlk prototipleri 2012’de yapılmış olan bu tabancaya geçen sene rastlayamamamızın sebebi, CZ’nin bütün üretim kapasitesini önceki ürünlerinin dolup taşan taleplerini karşılamaya adamasıydı.

CZ, 2014 IWA amp; OutdoorClassics fuarında, tam kapasite üretim ve ihracat yaptığını için P-09 modellerini gecikmeli tanıttığını açıkladı. CZ P-09 özellikle sert koşullara dayanmak için tasarlanmış olan bir harekat tabancası olup askeri kuvvetler ve polis için özel olarak üretilmiş. Elbette bu IPSC(International Pistol Shooters Confederation – Uluslararası Tabanca Atıcıları Konfederasyonu) atıcıları tarafından da kısa zamanda keşfedilerek benimsenmiş olan tabanca, “iş bitiricilik” adına gereken teknik özellikler ve atış hassasiyetine de sahip.
Sökülebilir kabza arkalıkları ve Picatinny aksesuar kızağı destekleyen bir polimer gövdeye yapılmış olan silahın namlu boyu 11.5 cm. Toplam boyu ise 20cm olup üretildiği kalibreler; 9mm (19 kapasite) ve .40 Samp;W(15 kapasite). Boş ağırlığı 860gr gelen tabanca, dünyada muharebe sınıfının en hafif tabancalardan bir tanesi. CZ kendisinden beklendiği gibi kontrollü inebilen bir horoz tertibatı, çift yönlü kilit ve sabit atıcı nişangahlarını da eklemeyi unutmamış bu silahında da.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here