Özel Harekat Timleri için: Canik TP-9 SA

Tamamen Özel Harekat Timleri istekleri göz önünde bulundurularak geliştirilen TP-9 SA, mevcut sistemlerden de yararlanılarak geliştirilmiş.

Dünyada da örnekleri olmakla beraber bu sistem, her iki şekilde yani çift hareket ya da tek hareketli tetik sistemleri ile desteklenmekte iken gelen istek doğrultusunda tek hareketli tetik sistemi üzerine geliştirilmiş.
Güvenli iğne düşürme moduna sahip olan sistem, fişek yatağında fişek olsa dahi kızak üzerindeki güvenli iğne düşürme mandalı kullanılarak yapılan güvenli iğne düşürümün de merminin patlama olasılığını kaldırıyor. Bu durum mevcut emniyetin yanı sıra ikincil ve güvenli bir emniyet sistemi oluşturuyor. Acil bir durumda üst kızağın kısacık bir hareketi dahi iğnenin tekrar kurulup ateşlemeye hazır hale geliyor. Ayrıca namlu boyundaki uzama da silaha isabet konusunda yetenek kazandırmış.
Gene dünyadaki nişan alma sistemlerindeki gelişimler doğrultusunda klasik gez ve arpacıktan oluşan sistemin yanı sıra Trityum ya da fiber optik destekli gez ve arpacık sistemleri de seçenek olarak sunulmakta. 3 ve 4 jenerasyon silahlarda artık sıkça rastlanılan namlu altı kızak sistemi ile de lazer ya da güçlü bir fener takılmak süretiyle silaha taktik yetenekler kazandırılıyor.
Silahın mermi kapasitesi de öncelikle 15 +1 iken daha sonra gelen istek doğrultusunda 17+1 olarak hazırlanmış ve hatta +2 şarjör parçası da ilave edilerek 20 kapasiteli bir tabancaya ulaşılmış. Gelen istekler ve araştırmalar doğrultusunda kabza de ince ve kullanılışlı bir şekilde tasarlanmış ancak farklı el boyutları da gözetilerek ilave parçalarla tabancanın kabzasının büyütülme ya da küçültülebilmesi mümkün olabiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here