Walther CCP

Walther ince ve kompakt 9mm yarı-otomatik tabancası CCP; “Concealed Carry Pistol – Gizlenebilir Taşıma Tabancası”’nı tanıttı.

P99’un 1996’da piyasaya sürülmesi Alman kökenli Walther ateşli silah firması için yeni bir çağın başlangıcı olarak kabul edildi. Bu tarihten beridir bu silahın sayısız replikası ve varyasyonu piyasaya sürülürken, son zamanlarda Walther’in ortaya sürdüğü PPS, PPQ ve PPX varyasyonları; Walther’ın gelecekte bu dizaynın üzerinde bolca planı olduğunun göstergesi oldu. Bu sebeple Walther’ın modernize edilmiş bir P99Q varyasyonu olan son ürettiği kompakt tabancasının Nuremberg / 2014 IWA amp; OutdoorClassics fuarında tanıtılması pek de beklenmedik bir hareket olmadı.

CCP anlamına gelen silahın açılımı “Concealed Carry Pistol – Gizlenebilir Taşıma Tabancası”. Walther’in yeni yarı-otomatik tabancası son derece kompakt bir boyda geliyor; 163mm uzunluğunda ve 90mm’lik bir namluya sahip. Genişliği ise 30mm olup yüksekliği 130mm. Tetik ağırlığı ise son derece hafif olup tam 2.5 kg; tetik çekme mesafesi ise 7mm’lik belirgin bir boşluk. Bu tabancaya “hafif çift hareket” demek yanlış olur, ki bu tabancayı Walther’ın tanımlama şekli “yumuşak yay geri tepmeli” sistem. Ön kurulumlu bir çarpma mekanizması kullanan bu tabanca patlama işleminin gerçekleşmemesi durumunda ikinci bir ateşleme, tabanca tekrar kurulmadıkça gerçekleşmemekte.

P99Q’nun siyah polimer gövdesine sahip olan CCP; aynı ergonomik kabza tasarımı ve Picatinny aksesuar kızağını içeriyor. Paslanmaz çelik kızak; gümüş ve siyah karbon kaplama seçeneklerine sahip. Spor tasarıma sahip ön kızak tırtıkları kolayca kurma ya da mermi yatağı kontrolü imkanı sağıyor. Sabit arpacığa sabit tabancanın, gez bölümü ise, ayarlanabilir. Walther CCP yalnızca 9x19mm olarak piyasaya sürülecek ve kompaktlığından ödün vermemek adına tek sıralı ve 8 kapasiteli şarjöre sahip olacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here