Tabanca ile Av: Smith Wesson Model 500

Tabanca ile avlanmayı ayrı bir keyif olarak nitelendiren avcılar, bu iş için genellikle daha güçlü ve güvenilir olan revolverleri tercih etmektedirler.

Smith Wesson Model 500, en büyük seri üretim tabanca olarak bilinen bir “El topu”. Smith Wesson’ın ürettiği şimdiye kadarki en büyük gövde olan X-Large Frame’den yapılan bu canavar sizce ne kadar güçlü? Peki bu güç bize gerçekten gerekli mi?

Elinize aldığınızda en büyük topa sahip olan ve adeta yumruk büyüklüğündeki bu silindir, haznesine sadece 5 adet 500 Samp;W Magnum mermisini alabiliyorsa boyutları siz düşünün!

Silah tutkunlunlarının en büyüğe sahip olma arzularını bir kenara bırakacak olursak, bu canavarı kullanabileceğimiz en makul alanın tabanca ile avcılık olduğu söylemek gerekir.

Tabanca ile avlanmayı ayrı bir keyif olarak nitelendiren avcılar, bu iş için genellikle daha güçlü ve güvenilir olan revolverleri tercih etmektedirler. Çeşitli eklentiler ile birlikte, 500 Samp;W Mag, .44 Mag veya .454 Casull gibi yüksek performanslı mermileri kullanan tabancalar, adeta belde taşınabilen bir av tüfeğine dönüştürülebilir! Bundan alacağı keyif ise bizzat avcının kendisine kalmış!

Ayrıca dağ evi gibi doğa ile iç içe yerleşkelerde; özellikle bir de ABD gibi 3 metrelik aç bir grizzly (boz ayı) tehditlerinin son derece olağan olduğu yerlerde iseniz eğer, belinizdeki tabancanın karşınızdaki canavar her ne olursa olsun, onu ya sesi ile korkutacağından ya da mermisi ile yere yıkacağından kesinlikle emin olmanız gerekir.

Dirty Harry (Clint Eastwood)’un revolverinin kullandığı haşmetli .44 magnum da dahil .500 Samp;W’ın yanında diğer mermiler yavrusu gibi kalıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here