Heckler Koch Sualtı Tabancası Yapsa Nasıl Olur?

Heckler Koch P11 belki de HK’nın fabrikasından çıkan en az şöhrete sahip tabancalardan biri. 70’lerde taarruz dalgıçları için Sovyet Üretimi SPP-1M’e karşılık olarak üretildi.

Angelina Jolie, Tomb Raider filminde yer aldığı Lara Croft rolünde Hamp;K P11 ile birlikte izleyici karşısına çıkmıştı.

Halen Alman, İtalyan, Fransız, Norveç, İngiliz ve Amerikan donanmalarının envanterlerinde faal olarak yer alan silah; rakibinden çap ve +1 kapasite olarak daha üstün. Yivsiz olan silaha mermi yüklemesi yapılmıyor, bütün namlu takımının komple değiştirilmesi suretiyle tekrar doldurulan silah kabzada gizlenen bir 9 voltluk pilden gücünü alan elektronik ateşleme ile çalışıyor.

Namluya atıştan önce tuzlu su dolmasını önleyen kapaklar, atış esnasında mermi tarafından açılarak küçük fakat hayati görevlerini tamamlıyor.

Bu 5’li kapsül ise çatışmada kullan/at şeklinde kullanılsa da, eğitim atışlarının sonunda tekrar doldurulup su geçirmez kapaklarla mühürlenmek üzere yeniden fabrikaya gönderiliyor. Etkili menzil ise derinliğe bağlı olarak değişiyor. Bu menzil yüzeye yakın yerde 15 metre olup karada 30 metre kadar. Yivsiz olması ve mermilerin hava ortamında uçuşa uygun olarak tasarlanmamasından dolayı karada kullanım ve hassas atışlar için hiç uygun bir silah değil. Lakin su altında kullanıma oldukça uygun! Başta hantallık gibi görülen koca 5’li kapsül su altında hayat kurtarabilir, çünkü hızlı hareket ve cisimleri kavrama gibi kabiliyetler; su altında oldukça büyük değişikliklere uğruyor.

7.62mm çapındaki silah ayrıca 200mm uzunluğunda olup 1200 gram olarak tasarlanmış. Bu normal şartlarda yüzüne bile bakılmayacak hantallıkta bir 7.62’nin ölçüleri demek olsa da unutmamak lazım ki silahın kendi ortamına ideal yoğunluğu, onu su altında hareket ve nişan alma gibi durumlarda eşsiz kılıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here