Herkese Bir Silah!

    Kendimizi taşıyacak bir araç satın almak istediğimizde aklımıza ilk gelen sanıyorum otomobil olmaktadır. Peki, kendimizi korumak için bir şey satın almak istersek nedir aklımıza gelen?

    Bireysel kuşkular ve kaygılar arttıkça gizli bir silahlanmanın varlığını hissediyorum. Silah sahibi olma yarışında legal bir yapılanmanın varlığı tartışılır durumdadır. Ruhsatsız silahların toplumda gizli şekilde sahip buluyor gerçeğini görmezden gelemeyiz.

    Modern toplumlar ve bazı insan hakları savunucuları silahlanmaya karşı çıkmaktadırlar. Hürriyet ve Demokrasi savunucuları silahı kendi sözlüklerinde silmiş durumdalar. Ama yakın çevre ve uzak yakınlara baktığımızda durum çok farklıdır. Yönetimleri ele geçirme konusunda çoğu yerde seçimler yerine silahların dili ile konuşulmaktadır.

    Sakın yanlış anlaşılmasın, demokrasiye inanıyor, seçimle gelmişleri saygı ile karşılıyorum. Ama ülke savunması, bireysel güvenlik kaygıları yaşamaya başlayan insanların silahlanmalarını nasıl önleyeceksiniz? Silahla cinayet işleyenlerin ruhsatlarının olmadığını bilmiyor muyuz? Silahının ruhsatı olan birisi cinayet işlemeye teşebbüs edebilir mi?

    Geçenlerde bir ülkeyi ziyaret ettim. Konakladığım oteldeki kablolu televizyon kanalları içinde gezinirken çeşitli savaş silahlarının tanıtıldığı, üstelik çeşitli denemelerin yapıldığı görüntüleri izledim. Geçmişte kimlerin kullandıklarını, günümüzdeki atış örneklerini inceledim. Kabul etmeliyim, silah sanayindeki gelişmeler hedefleri ulaşmada başarılı olurken diğer taraftan o ülkeye ve şirketlere yüksek getirisi olan bir ekonomi vaat ediyor.

    Silah edinmek çok zor değil. Ülkemizde bu konuda çok ciddi ve Dünya ölçeğinde çok büyük gelişmelere imza atan şirketler bulunuyor. Bu firmaların ürettiği silahları yasal çerçevede satın alıp ruhsat almanız mümkün. Size bu konuda yardımı olacak web sayfalarını, okumakta olduğunuz derginin içindeki reklam veren şirketlerden öğrenebilirsiniz.

    Kendinize güvenin, silah satın alın, ruhsat başvurunuzu yapın. Zor gibi görünse de her vatandaşımızın, spor yapma, seyahat etme özgürlüğü yanında silah sahibi olma hakkı da yer almalıdır.

    Silah sahibi olmak istemeyenler şimdi önereceğim teklifi dikkate almalıdır: Bazen seyahat ederken ya da ani bir işimiz için otomobil kiralayabiliyorsak neden silah kiralamayalım? Bu da bir ticaret sayılmaz mı? Böylelikle silah şirketlerimiz başka bir yolla para kazanırlar, üstelik devletimiz vergi kazanımlarına kavuşabilir.

    Silahı yalnızca, kişisel güvenlik aracı olarak görmeyin. Alın silahı, gidin poligonlara, hedefi vurmaya çalışın. Avcılığa başlayın. Oralardaki küçük egzersizler sizin yaşamınızdaki yüksek hedeflerin ulaşılmasında önemli kilometre taşı olacaktır. Bu yüzden, herkese bir silah lütfen!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here