Mermi Ansiklopedisi

Şimdiye Kadar Yazılmış En Geniş Kapsamlı Mermi Ansiklopedisi Ammo Encyclopedia’nın 5. Baskısı Sonunda Piyasada!

Blue Book Publications tarafından yayımlanan Ammo Encyclopedia’nın 5. Baskısı; Tam 1080 sayfa ve 100 bölümden oluşuyor. Son derece geniş kapsamlı bu bilimsel kitap; Tedavülden kalkmış yahut halen kullanımda olan, yivli/yivsiz, Merkezden/kenardan ateşlemeli neredeyse bütün fişekleri inceliyor. Hatta havalı tüfek saçmalarını bile!

Michael Bussard tarafından yazlan kitap; John Allen, Charles F. Priore Jr ve David Kosowsk tarafından düzenlenmiş olup daha birkaç gün önce; 22 Ağustos’ta yayımlandı. Dur durak bilmeden kendini yenileyen silah ve cephane endüstrisine şimdiye kadar yazılan en güncel sürüm olarak kabul edilen ansiklopedide neler yok ki? Teknik özellikler, Tam boy renkli fişek çizimleri, Balistik tablolar… Üstelik istisnasız her fişek için!

Kitaptan bir sayfa örneği: .38 Special Kalibresini hiç böyle detaylı görmüş müydünüz?

Gerçek boyutları ile çizilmiş olan renkli 320 adet fişek de kendilerine ayrılmış 16 sayfalık bir bölümde ayrıca ansiklopedide yerini almakta. Bu ansiklopedi yalnızca bir hobi ya da balistik bilim kaynağı olarak da sınırlı değil. Böyle bir kaynağın tarihçiler, ve antikacılar için sağlayabileceği bilgiyi düşünebiliyor musunuz? Kim bilir hangi vahşi batı efsaneleri aydınlanacak! Değil vahşi batı, belki kendi tarihimizde yer alan ilk modern silahlar ile ilgili nice şeyler öğreneceğiz.

Kitabın en büyük sorunu ise İngilizce ve emperyal ölçüm birimlerine (inç, fps, ft gibi) göre olması. Yine de sırf balistik tabloları ve bu kadar çeşidi bir arada görebilmek için rafınızda yer edinmesine değecek bir kaynak! Fiyatı ise 1000 sayfayı aşkın bir ansiklopediye göre gayet normal: $34.95 dolar.

http://bluebookofgunvalues.com/Products/Product_Detail.aspx?id=585

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here