SHOT SHOW 2015 / CZ-USA / Dan Wesson

Yeni bir 1911, Sınırlı üretim bir CZ 75 ve CZ’nin yeni tabanca tanıtımlarına Dan Wesson’dan gelen birkaç küçük dokunuş!

CZ’nin ilk “Made in USA” damgasını taşıyacak olan tabancası elbette bir 1911! CZ 1911 A1, Government boyutlarında olan ve tetik emniyetsiz bir modeli. 1911 A1, tabancanın 1924’de revize edilmiş olan modelini baz almış olup bazı ufak dokunuşlar haricinde tamamen modele sadık olarak üretilmiş. 1:16 oranda yiv oranına sahip tabancada orijinalinden farklı olarak alüminyum tetik ve orijinalinden biraz daha yüksek olan bir gez mevcut. Elbette modern üretim teknikleri ile revize edilmiş bir 1911 modeli olan 1911 A1, esas tasarıma öylesine sadık kalmış ki kordon deliğini bile eklemeyi ihmal etmemişler. Fabrika tetik ağırlığı 2,28 kg olarak belirtilen 1911 A1’in yanında 2 adet 7 fişek kapasiteli şarjör veriliyor.

Standda gözümüze ilişen bir diğer ürün ise CZ’nin meşhur 75 modelinin 40. Yıldönümü için özel olarak üretilen modeli. Bu silahtan yalnızca 1000 adet üretilecek olup 9mm’lik CZ 75B’nin baz alındığı bir model. Kaliteli bir polisaja sahip menevişli bir kızağa ve gövdeye sahip olan modelde CZ’nin usta gravürcüsü Rene Ondrea’nın imzası mevcut. Tüm kontrol buton ve manivelaları gökkuşağı titanyum nitrit kaplamaya sahip. Kabza ise tasarımın geri kalanını tamamlar nitelikte olup kaliteli Kaliforniya akçaağaçlarından imal edilmiş. Deri kaplı kutusunda alıcısını bekleyen tabancanın yanında da 2 adet şarjör veriliyor.

CZ’nin altında dalgalanmakta olan Dan Wesson sancağında ise üç yeni tabanca gözümüze çarpıyor. Bunlardan birisi orijinal Dan Wesson çift hareketli .357 Magnum toplu tabancasının güncellenmiş bir versiyonu. Geliştirilmiş namlu gerginliği sistemine sahip olan revolver, inanılmaz bir dayanıklılığa sahip olup neredeyse kusursuz bir nişana sahip. Bu senenin Dan Wesson 715’i ise özel yapım bir kutuda geliyor. Bu kutuda ise 715’in değiştirilebilir namluları mevcut olup bu namluları kolayca değiştirmenizi sağlayan anahtar ile beraber, 15-2 ve yeni varyasyonların kabzaları mevcut.

Yeni DW Valkyrie .45 ACP ise CCO’nun en son modifikasyonlarına sahip olup commander modelinin uzunluğunda. Dan Wesson’ın ECO gövdesine sahip olan silahta ince ve fit kabzalar, CCO yüksük, ECO kontrol buton ve manivelaları ile önceki modeli ile aynı nişangahlar mevcut.

Yeni Dan Wesson Silverback ise DW’nin 1911 serileri içerisinde çift renge sahip tek model. Ayarlanabilir Trityum nişangahlara sahip olan Silverback; Paslanmaz çelikten olup Duty Black siyah nitrit kaplamaya sahip. Tam kalınlıkta G10 kabzalara sahip olan silah, .45 ACP ve 10mm kalibre seçeneklerine sahip. Elbette standda gözümüze çarpan diğer bir model ise CZ’nin meşhur Scorpion (Akrep) modelinin sivil versiyonu! Scorpion EVO 3 S1 olarak geçen model, 9mm olup siyah kompozit bir yüzeye sahip. Ayrıca sabit arpacık ve ayarlanabilir geze de sahip olan CZ Scorpion EVO 3 S1, Elbette ayarlanabilir tetik ve Picatinny aksesuar kızağı gibi özellikleri de barındırıyor. EVO’nun şarjör kapasitesi ise tam 20 fişek.

Aynen Scorpion gibi CZ 805 Bren PS1 de aslen sivil kullanımına serbest olmayan bir modelin sivile uyarlanmış versiyonu. CZ 805 Bren’in 11 inçlik namlusu 2 delikli bir kompansatöre sahip olup .22r/5.56mm’ye göre kalibrelendirilmiş. Yekpare alüminyum üst gövde ve elbette yine picatinny kızağına sahip. 2 adet 30’luk STANG şarjöre sahip olarak alıcısına teslim edilen tüfeğin nişangahları yine EVO’nun nişangahları ile aynı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here