SHOT SHOW 2015 / Mauser

Mauser’in göz alıcı yeni sürgülü tüfeği M 98 Magnum, estetik ve kaliteden ödün vermeyen avcıları daha ilk bakışta kalbinden vuracağa benziyor!

100’ü aşkın senedir kusursuz çalışan bir sistemin bulduğu bu son beden 2015 SHOT’da Mauser tarafından tanıtıldı! M98 Magnum tüfeği 5. Sınıf ağaçtan imal edilmiş bir gövde etrafında birleşiyor. İsteğe göre 6. Ya da 7. Sınıf bir ahşabı da tercih edebiliyorsunuz (tabi ekstra bir ücret karşılığında!) Tüfeğin varolan en modern donanımlara sahip olmasının dışında en destekli fişekleri bile kaldıracak şekilde tasarlanmış olması dikkatimizi çekiyor: ekstra kalın omuzluk, gövdenin mekanizmaya tutunmasını sağlayan vida yataklarının ekstra kalın olması ve normalde yivli tüfeklerde bir tane bulunan geri tepme bloğundan iki tane bulundurması. Ayrıca 62cm’lik namlunun da dahil olduğu tüm çelik parçalar plazma nitrürleme işlemine maruz bırakılarak korozyon dirençleri ve mukavemetleri artırılmış.

Ağırlığı namlu profiline göre 4.4 ila 4.6 kg arasında değişen tüfeğin toplam uzunluğu 118.5 cm. .375 Hamp;H magnum (5+1) ve .416 Rigby ( 4+1) kalibre seçenekleri mevcut olup heavy barrel(kalın namlu) opsiyonu yalnızca .416 Rigby için mevcut. Tek kademeli tetik ise 1.5 kg düşürme ağırlığına sahip.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here