IWA 2015 / SOG

Bu sene en fazla yeni model görmüş olduğum bıçak standlarından birisi kesinlikle SOG idi. Müşteri memnuniyetine son derece önem vermiş olan SOG, gelen talepler doğrultusunda eski serilerindeki kusurları hem başarı ile gidermiş, hem de yeni bıçakları ile farklı alanlarda da şöhretinin artmasını sağlayan adımlar atmış.

Folding Black TiNi:

Bu ufak katlanabilir çakının 4 adet güçlü LED ampulü mevcut! 2’si bir yanda 2’si diğer yanda olan LEDler sayesinde aydınlanan gölge haricinde kalan yerler bıçağın gölgesinde kalmıyor ve zifiri karanlıkta bile hassas kesimler yapabiliyorsunuz! Ayrıca güçlü bir el feneri olduğu da aşikar olan bıçağın saten ya da full siyah olarak tercih seçenekleri mevcut.

Instinct:

Yekpare metal gövdesi ile adının anlamını tam olarak yansıtan bir bıçak: İçgüdü! Dilerseniz seçeceğiniz bir ip ile dilediğiniz bir desende kaplayabilir, bu ipi de doğada acil durumlarda çözerek kullanılabilir hale getirebilirsiniz! Ama eğer bu iki fikir sizi açmadıysa ve bıçak üzerinde daima kabza tercih ediyorsanız instinct bu halde de mevcut!

Powerlock Traveller:

Bir bakıma Leatherman çakılarının SOG türevi gibi olan bu çok fonksiyonlu çakıda elbette başka markalarda bulamayacağınız özgün özellikler mevcut! Patentli Compound Leverage (Bileşke manivela) sistemi ile hem aletlere hükmetmek tek elle bile mümkün kılınırken hem de ekstra dayanıklı olmaları sağlanıyor. Kısacası çok amaçlı çakının taktiksel bir askeri varyasyonu olarak tasarlanmış! SOG Powerlock Traveller; saten beyaz ve full siyah opsiyonlarda mevcut.

SEAL Strike:

Osama Bin Ladin’in yakalanması ile gündeme gelen donanma komandoları (Navy SEALS) “Foklar” için özel olarak tasarlanmış olan bu bıçak belki de en kaydırmaz yüzeylerden birine ve en enteresan bıçak tasarımına sahip! Yine de SEAL Strike’ı özel yapan en büyük etken kuşkusuz özel kını. Bu eşsiz kın; hemen her türlü pozisyonda taşıyıcısına takılabileceği gibi sırt kısmında çakmak taşı ve ağız kısmında bıçağı kınından çıkarmadan kesim yapmaya yarayan küçük bir ağız bulunuyor. Elbette bu ağız dilerseniz onu kapatmanıza bir imkan tanıyan sürgülü bir kapağa sahip.

Switch Plier:

Senenin favori çakılarından olduğunu söylesem muhtemelen özgün görüntüsünün verdiği hissiyat nedeniyle bana hak verirsiniz! Gördüğünüz bu çakı, şimdiye kadar ki en ince penseli çakı tasarımlarından biri olup yaylı bir sap ve pense ağzının kontrolünü son derece kolaylaştıran kırık bir tasarıma sahip. Pensesi ve 5 farklı fonksiyonuna rağmen tek segmenli bir çakı gibi küçücük bir gövdeye sığdırılmış olan Switch Plier; fonksiyonellik bölü boyut orantısı ile adeta dünya çakı piyasasına meydan okuyor!

SOG Baltalar:

SOG’nin orman ve kamp işleri ile taktiksel kullanım (fırlartma ve benzeri) gibi amaçlara yönelik geliştirdiği ayrıca iki adet balta mevcut:

Voodoo Mini Hawk:

Survival Hawk:

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here