Popüler Piyasa: Küçük Revolverler.

Şahsi savunma amacına yönelik olarak küçük revolverleri daha çok kadınlar tercih ediyor.

Güvenlik endişesi ile yaşayan ya da sadece “ne olur ne olmaz!” tedbiri aramakta olanlar için küçük revolverler, son zamanların adeta modası! 6.35 ve 7.65’lik tabancalar; gerek boyutları, gerek kolay kullanımları ile çoğu bayan silah sahibinin tercihi olmuşlardır. Peki; bayanların ilgisini, bazen kulağa abartı gelecek kadar büyük çaplara bile çıkabilen bu gizlenebilir revolver piyasasına yönelten ne oldu?

Belki de tabanca dünyasında kabul edilen en yaygın bilgilerden bir tanesi; revolverlerin güç, isabet, güvenirlilik ve dayanıklılık açısından diğer tabancalardan daha üstün olduklarıdır. Bir tabanca tutukluk yapar ya da sıradaki fişeğini ateşleyemezse atıcıya hayati ölçüde bir zaman kaybettirecektir. Fakat ateşleyememe durumu bir revolverde meydana gelirse, yapmanız gereken tek şey tetiği veya horozu tek hamlede çekerek sıradaki mermiye geçiş yapmaktır. Kızağını kavraması zaten zor olan küçük bir tabancayı kurmak, bazen bir erkeğe bile zor anlar yaşatıyorken, narin bir bayan ve acemilik ile silahın dış yüzeyine uygulanan “aşırı yağlama” durumunun doğuracağı sonuçları düşünmemeyi tercih ediyorum.

Mekanikte daha az oynar parçaya sahip olmak çoğunlukla daha güvenilir ve daha ucuz olmak anlamına gelir. Bir revolver boy ve çapa göre 8, 6 hatta bazen yalnızca 5 mermilik olarak karşımıza çıkabilir. Sıkça sorulan sorulardan bir tanesi de bu kadar az merminin bizi tehdit durumundan kurtarmaya yetip yetmeyeceğidir. Zaten şehir yaşamında karşı karşıya gelmeniz muhtemel bir tehdit durumu 5 adet ölümcül merminin gücünü aşıyorsa eğer, sizi muhtemelen böyle bir durumdan ancak otomatik piyade tüfeği kurtarabilir!

Revolverler kendini ispat etmiş bütün bu özellikleri ile birlikte bir bayanın; çantasına, cüzdanına ya da paltosunun cebine girecek kadar küçüldüklerinde ise piyasayı biraz tanımaya başlayan bayan müşterilerin bir anda vazgeçilmez koruyucuları haline geldiler. Bir diğer tercih edilme nedenleri ise .357 ya da .38 Special gibi kalibreleri desteklemeleridir. Çünkü kısa namlulu bir revolverde patlayan bir .357 Magnum’un mermisi, saldırgana isabet etmese bile muhtemelen bir adım daha atmadan ikinci kez düşünmesine sebep olacaktır, ya da bir 6.35’in aksine, sesini tüm çevreye duyuracaktır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here