SHOT SHOW 2016 / ASG Airsoft

Ateşli silah replikaları ve aksesuarlarında uzmanlaşan Danimarkalı imalatçı Action Sport Games, bir dizi patlayıcı yeni ürünle Shot Show 2016’da kendini gösteriyor.

CZ 805 Bren: ASG’nin bu sene göze çarpan iki adet ürünü var. Bunlardan ilki, aslen uyruğu Çek Cumhuriyeti olan CZ 805 Bren piyade tüfeğinin havalı versiyonu. ASG, geçen sene düzenlenen Shot Show’da bu tüfeğin tasarım aşamasının daha başlarında olan bir prototipini sergilemişti ancak ürünün son hali için herhangi bir piyasaya çıkış tarihi vermemişti. Geçen seneki gümüş rengi üst gövdeden eser yok. Siyah mat kaplama ve takır takır çalışan parçalarıyla, 805 neredeyse bitmiş gözüküyor. Orijinalinde olduğu gibi, tüfeğin boyu ayarlanabilen, yana doğru katlanabilir bir dipçiği bulunuyor. Dipçiğin üstünde bulunan kayar parça ile, yanağın oturduğu noktaya da ince ayar yapma imkanı var.

İç mekanizma ve bataryaya erişmek için dipçiği sökmek yeterli.Tüfeğin A1 ve A2 yani sırasıyla uzun ve kısa namlulu iki versiyonu planlanıyor. Silahın orijinal Bren şarjörlerinin yanı sıra, ABD’li kullanıcıların tercih ettiği AR şarjörleriyle uyumlu olmasına özen gösteriliyor. ASG, bu yılın sonlarına doğru tüfeği piyasaya çıkarmayı hedefliyor.


CZ 75 SP-01: Diğer ürünse, CZ 75 SP-01 Shadow tabancasının replikası. Silahın orijinali, en başta polis, ordu ve bilimum özel birlik için tasarlanmış ama yüksek isabet kabiliyeti sebebiyle daha sonradan özellikle Avrupa’da düzenlenen atış müsabakalarında kendine bol bol alıcı bulmuş. ASG’nin versiyonuna dönersek, Shadow’un iç mekanizmasının aynı seriye ait olan CZ P-09 havalı tabancasınınkine çok yakın olduğu belirtiliyor. Görsel farklılıklar bir yana, Shadow’a P-09’dan daha yüksek bir fiyat biçilmesinin en büyük sebebi, gövde ve kapak takımının tamamıyla metalden üretilmiş olması. Tabanca, Green Gas şarjörleri ile teslim ediliyor, ancak karbondioksit şarjörleriyle de uyumlu. Shadow, ASG’nin resmi internet sitesinin ürünler listesinde şu an yerini aldı. Ancak yetkili mağazalara iki hafta içerisinde dağıtım yapılacağı belirtiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here