SHOT SHOW 2016 / Sig Sauer

P320 Sub Compact: Eğer bir firma aynı modelin Sub Compact’ını çıkarıyorsa ya silah beğenilmiştir ve bu sebeple yenilik arayışı içerisindedir, ya da silah tutmamış olsa bile o kadar çok talep vardır ki aynı silahı küçülterek zararı tekrar kar durumuna dönüştürmeye başlamışlardır. Konu Sig Sauer olunca zaten silahın beğenilmediği ihtimalini düşünmüyoruz bile! Sig Sauer’ın Ülkemizde de gittikçe popülerleşen gizli iğne ateşlemeli ve polimer gövdeli P320 modeli, artık Sub Compact boyutta da üretilecek. Hatırlayacaksınız, P320 serisinin alışılageldik Sig Sauer modellerinden horozsuz olma durumundan sonraki en büyük farkı, güvenli düşürme manivelasının olmaması.

Buna en büyük sebep olarak silahın taktiksel klasmana girmesini gösterebiliriz. Çünkü taktik sınıfta “emniyet” diye bir şey yoktur. Ya silahın ağızı boştur ya da ateş edeceksinizdir!

P227 Equinox: Sig Sauer baş ustalarınca bizzat tasarlanan bu model, .45 ACP kalibresinde! Patentli “Nitron” yüzey işçiliği ile kaplanan sürgü, aynı zamanda Tru Glo Tritium fiber optik nişangahlar ihtiva ediyor. Picatinny aksesuar kızağı ve güvenli düşürme manivelası gibi özelliklerin de ihmal edilmediği P227 Equinox’da çift sıralı ve 10 fişek kapasiteli bir şarjörü mevcut. 14 kapasiteli bir şarjörün daha piyasaya sürüleceğini duyuran Sig Sauer, ayrıca Equinox’un standart P226R/P220R kılıfları ile de uyumlu bir gövdeye sahip olduğunu bildiriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here