ATICILIK VE AVCILIK ŞENLİĞİ

    Atıcılık ve avcılığı geliştirmek için yerel yönetimlerin üzerine yeni görevler düşecek görünüyor. Yol, atık yönetimi, enerji, ulaşım gibi birçok alanda faaliyet gösterirken atıcılık işleri nereden çıktı denilebilir. Ama nasıl bir halk oyunları şenliği, yayla şenliği, kiraz şenliği, spor şenliği düzenleniyorsa pekâlâ atıcılık ve avcılık şenliği organize edilebilir.

    Bu iş için coğrafyası uygun kentler ön plana çıkabilir. Silah üreticilerimizin destekleri ile bu şenliklerde silah sevgisi arttırılabilir, silah kullanımı eğitimi verilir. Ardından alanında uzman olanlarla birlikte yer alarak onların avcılık ve atıcılıktaki becerileri izlenebilir. Bugün çeşitli bilim alanlarında birçok bilimsel konferansın yapıldığını biliyoruz. Bunların çoğunda artık yerel yönetimler büyük sponsorlukları üstlenmektedirler. Çocuklar, gençler, ileri yaşlılar için atıcılık ve avcılık sevgisinin yeşermesi, güçlenmesi için bu tür faaliyetler mutlaka yapılmalıdır. Bu arada Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun da bu konuda daha duyarlı olması beklenmelidir. Şirketlerin bu olaya yaklaşımları neler olabilir sorusuna şimdilik net cevaplar veremeyebiliriz. Ancak bir Üniversitenin girişimi, yerel yönetimin desteği, federasyonun şemsiyesi altında bu iş kotarılabilir. Bir de Türkiye’nin dört bir tarafındaki avcılık ve atıcılık kulüpleri, dernekleri bu işe soyunurlarsa işin keyfine doyum olmayacaktır.

    Peki, kolay mıdır böyle bir şenlik düzenlemek? Aslında hem zor hem de kolay. Kolay olan tarafı bu işe gönlünü vermiş olanların sayısının çokluğudur. Zorluğu belki yerel yönetim yetkililerini bu işe kanalize etmekte karşılaşılacak sorunlar olabilir. Organizasyonu yapacak şirketler ki, artık “event management” işleri ülkemizde son derece iyi şekilde yapılmaktadır, bu şenliği, ya da buna festival de diyebiliriz, rahatlıkla başarabilirler.

    Bu faaliyetler yapılırsa medyada yer alacaktır. Basının bu işleri kamuya duyurması yeni ilgilerin gelişmesini sağlayacak ve sektörün marketing kapılarını zorlayacaktır. Dünyanın en iyi silahını yapsanız dahi, onun denenmesi, kullanılması, tanıtılması gereklidir. Fuarlar belki bu ihtiyacı karşılayabilir denilse de artık çeşitli faaliyetlerde dolaylı ya da doğrudan kullanım olasılıkları olayı daha farklı destekleyecektir.

    İşin özeti, bu sektör aynı zamanda bir şenlik, bir festival ya da başka şeyler yapmanın yolunu denemelidir. Daha çok sayıda insanı olayın içine çekmek gereklidir. Daha çok insan, daha çok silah, daha çok ticaret ve daha çok gelir olursa refah da artar mı dersiniz?

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here