Bersa’da Gizlenebilir Taşıma İçin Hazır!

Eğer kısa 9mm hayranıysanız, 2014 sizin için gerçekten altın seneydi! Senenin bitiminden hemen evvel, piyasa daha bile canlandı ve Bersa’da bu konuya BP380 ile gizlenebilir taşıma envanterini genişleterek güncelliğini korudu.

Bersa zaten kataloglarında kendini ispat etmiş olan bir kısa 9mm’ye yer vermekteydi: “Thunder”, Lakin yine de Arjantinli silah üreticisi hem modern piyasayı yakalamak hem de bu çaptaki seçeneklerini çoğaltmak adına önemli adımlar atmış.

Polimer gövdeli ve gizli iğne ateşlemeli olan BP380 610 gram ağırlığında olup 6.35 inçlik toplam uzunluğa ve yalnızca 0.94 inç genişliğe sahip. Aslen Gizlenebilir taşıma sınıfındaki eski Bersa modellerine alışkın kişiler için silah oldukça tanıdık gelecektir, fakat Bersa bu modeli daha bile rahat taşınır hale getirmiş. Özellikle de elastik kemer tipi kılıfları ya da çorap kılıfları tercih edenler için!

Namlu boyu ise yalnızca 3.3 inç. Daha kısa olması .380 ACP(kısa 9mm) kadar kuvvetli bir merminin atışlarının son derece keyifsiz bir hal alması ve yüksek düzeyde bir şahlanmaya sebep olması demek olurdu. Tıpkı 9mm parabellum modeli gibi BP380 de tek sıra şarjör ile 8 fişek kapasitesi sunuyor. Bu kapasite zaten silahın sınıfı için son derece normal. Ayrıca atıcısına görsel yahut hissi olarak fişek yatağını yoklama imkanı tanıyan bir müşir de elbet mevcut. Ayrıca ciddi güvenlik sistemleri de BP380’in özellikleri arasında: Tetik emniyeti, entegre emniyet sistemi ve otomatik iğne emniyeti. 3 noktalı nişangah organlarına da sahip olan Bersa’nın arpacığı ya da gezi kaybolursa eğer “piyasadan bulamam!” diye üzülmeyin. Sig Sauer arpacıkları ve Glock Gezleri de silaha gayet güzel uyuyor. Tabi bu arada çift yönlü kullanılabilen şarjör bırakma mandalına ve aksesuar kızağını da eklemeyi unutmayalım! Ayrıca mat siyah yahut çift tonlu olmak üzere iki farklı renk seçeneği de BP380’de mevcut.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here