Drone Munition: Anti-Drone Fişeği!

Kulağa oldukça çılgın gelebilir fakat bu fişeğin birincil hedefinde drone’lar (İHA – İnsansız Hava Araçları) bulunuyor!

Snake River isimli mühimmat şirketi, bilhassa gözlem İHA’larını vurmak için tasarlanmış olan bir yivsiz tüfek fişeği ürettiğini duyurdu. Geçtiğimiz senelerde özel mülklere yakın uçan İHA’lara tabanca ve benzeri silahlarla saldırılar olduğunun altını çizen Snake River; özel hayata karşı potansiyel birer tehdit olan gözlemci İHA’larına karşı yivsiz tüfek sahiplerinin artık yeni bir korunma yöntemi olduğunu belirtiyor.

ABD’nin ayrıca “Zombi İstilası”, “Robotların Devrimi” ve “İHA İstilası” gibi bilim kurgu senaryolarını son birkaç senedir silah piyasasına başarı ile uygulayarak pazarı canlı tuttuklarını hatırlatmak gerek! Yani emin olun ki “Camera Drone”lardan yana sorunu olmayan kişilerin bile bilim kurgu aşkıyla derhal birkaç kutu edinebilecekleri bir ürün bu.

12 Numara ve 3” kovanlı fişekler, ferromagneto-balistik saçmalara sahip. Yani kısacası magnetik özellik taşıyan (mıknatıslı) çelik saçmalar ihtiva ediyor. Bu sayede potansiyel bir İHA hedefinin sistemlerini daha etkili bir şekilde delebiliyor. Manyetizma kısmı ise bize sorarsanız sadece fişeğin “elektronik cihazlara karşı olduğunu” belirtmekten ve havalı olmasını sağlamaktan başka pek bir işe yaramıyor.

Nitekim uzaktan kontrol edilen bir elektronik cihazı “manyetik” güçlerle imha edecekseniz hem onu vurduğunuzda saçmaların “kontrol üniteleri” üzerinde sıkışıp kalması, hem de 3-5 bilyede rastlayabileceğinizden çok daha fazla manyetik kuvvete sahip olmaları gerekmektedir. Fişekler yine de ördek, kaz ya da hindi gibi avlarda oldukça etkili. Yani alıp da elektronik cihaz parçalamada istediğiniz performansı bulamazsanız siz de Anti-İHA fişeklerini alıp ava gidersiniz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here