Spyderco Manix 2: Kaplamalarda Elmas Parıltısı

Spyderco Manix’i tekrar tasarlayarak bu kez oldukça hafif Diamond Like Carbon (DLC) yani “Elmas benzeri Karbon” kaplaması ile yüzeydeki yansımaları durduruyor; ve karşımızda Manix 2.

Bıçaklar konuşulduğunda sayılı firmanın adı sürekli aklımıza gelir ve hatırı sayılır bir saygıyla karşılanır, tıpkı Spyderco için de olduğu gibi. Sektörün önde gelen isimlerinden olan firma Manix 2 tasarımında özellikle ultra-hafif bir bıçak yaratma konsepti üzerinde durmuş. Göze çarpmasının önüne geçen yansıma engelleyici DLC kaplaması ile ödüllü bıçakların arasında olan Manix 2 serisinin seviyesini bir üst basamağa taşıyor.






DLC kaplama bıçağın kendisinden bile daha yüksek dayanıma sahip. Özellikle ışık ve yarattığı yansımanın sorun teşkil edeceği ortamlar için biçilmiş kaftan. Bıçağın gövdesi CTS BD1 paslanmaz çelikten inşa edilmiş. Kullanımı rahatlatmak ve verimi arttırmak adına bir işaret parmağı yuvası ve baş parmak rampası bıçağın üstünde mevcut. Kabzanın iki yüzüde tırtıklı yüzey biçiminde şekillendirilmiş ve bu da bıçağın kolay kolay elinizden kaymamasını sağlıyor. Spyderco firmasının imzası sayılan dairesel delik ise eldiven giyerken bile bıçağı kolayca açmamızı sağlıyor.

Manix 2’nin oldukça hafif olan kabzası fiberglas destekli kopolimer (FRCP) bir kompozit malzeme enjeksiyonu ile üretilmiş. Oldukça dayanıklı ve bir o kadar da hafif bu malzeme sayesinde bıçağın genel ağırlığı da sadece 85 gram ( 3 ons) civarında kalıyor. Bıçağın Spyderco patentli bilyalı-rulman açma mekanizması ise sadece kolay bir açım sağlamakla kalmıyor aynı zamanda bıçağın kuvvetini de arttırıyor.

Kabza üzerindeki derin işlenmiş çift yönlü doku şablonu; tutuş, güvenlik gibi konularda bize güven veriyor. Bıçağın çift taraflı maşası da ister sol ister sağ tarafa takmanız için size seçenek sağlıyor. Siyah renkli hafif Manix 2 için firma tarafından tavsiye edilen satış fiyatı ise 155.99 $.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here