İtalya’dan Yeni Nesil Kişisel Savunma Silahı: CBR-9 Black Rhino

Chiappa CBR-9 “Black Rhino”, siviller, özel güvenlik kuruluşları ve kolluk kuvvetleri için tasarlanmış yarı otomatik, yüksek kapasiteli 9 mm’lik kendi kategorisinde görülen en yenilikçi kişisel savunma silahıdır.

Günümüzdeki diğer birçok tasarım gibi, Chiappa CBR-9 “Black Rhino” da modüler olarak tasarlanmıştır, ancak çoğu zaman modülerlik, bazı ülkelerdeki yasa hükümleri ve düzenleyici kurumların getirdiği sınırlamalarla çatışır.

CBR-9 “Black Rhino”, gelecekteki olası gelişmeler için mümkün olduğunca modüler hale getirmek amacıyla, üst gövdenin yasal olarak silah olarak kabul edilebileceği şekilde inşa edilmiştir . Bu, tüm hareketli bileşenlerin üst alıcıya entegre edilmesiyle başarılmıştır.

CBR-9 “Black Rhino” üç güvenlik özelliği sunar: Glock tarzı tetik güvenliği; tetik grubu içinde entegre bir otomatik güvenlik; ve nispeten geniş elli, sağ elini kullanan atıcılar için üst alıcının sol tarafında bulunan, başparmak mesafesinde bulunan bir manuel güvenlik. Anahtar, şu an için çok yönlü işlemler için tersine çevrilemez ve üç konuma sahip gibi görünse de, yalnızca beyaz noktayla (güvenlik) gösterilen merkezi konuma ve kırmızı noktayla (ateş) gösterilen arka konuma erişilebilir.

Chiappa CBR-9 “Black Rhino”, kısa ve uzun olmak üzere iki boyutta bulunan tam polimer şarjörlerden beslenir. Gömülü, kısa şarjörler, yerel yasalara ve düzenlemelere bağlı olarak yalnızca 10, 15 veya 18 mermi kapasiteli yarı saydam bir versiyonda gelir. Uzun şarjörler 30 adede kadar mermi barındırır ve yarı saydam veya siyah polimer olarak mevcuttur.

Bugün itibariyle, Chiappa CBR-9 “Black Rhino” iki kalibrede mevcuttur: 9 mm Luger ve 9×21 IMI. CBR-9, İtalya’da tabanca olarak sınıflandırılıyor, ancak İtalya’da 9 mm Luger tabancalara yönelik uzun süredir devam eden yasak, Ocak 2022’nin başlarında yürürlüğe giren bir yasa ile bugün itibariyle 9 × 21 IMI versiyonuyla kaldırıldı. halen üretimdedir. 9×21 İtalya’da oldukça popülerdir, bu nedenle Bel Paese’deki atıcıların bu ekstra performansı sıkıştırmak için ekstra güç faktöründen ve daha uzun namludan yararlanmak istemeleri muhtemeldir .

Polonya’da CBR-9, orijinal 225 mm namlu, katlanabilir dipçik ve alttan katlanır ön kabza ile bir konfigürasyonda satılmaktadır. Aynı konfigürasyon İtalya’da ve diğer ülkelerde sivil pazarda satılmakta ve uluslararası kolluk kuvvetleri müşterilerine sunulmaktadır.

CBR-9R olarak adlandırılan – sabit dipçik ve sahte susturucuyla örtülen 472 mm’lik namluya sahip – bir karabina versiyonu duyuruldu, ancak şu ana kadar piyasaya sürülmedi. Sabit dipçik ve orijinal 225 mm namluya sahip bir varyant şu anda Fransa’daki sivil pazarda satılmaktadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here