Inteliscope Pro: Akıllı Telefonlarımızı Tüfeğe Monte Ediyoruz

Akıllı telefonlar artık neredeyse hayatımızın her anında yanımızdalar. Günlük hayatta olduğu kadar avcılık ve atıcılıkta da bu teknolojilerden sıklıkla faydalanmaya başladık. Bağımsız geliştiricilerin veya firmaların ürettiği uygulamalar sayesinde daha rahat ve isabetli atışlar yapabilmekteyiz. İşte bütün bu özellikleri tüfeğe monte edebilecek aparat İnteliScope firması tarafından piyasaya sunuldu.

İnteliScope Pro basit olarak bir selfie çubuğu gibi telefonu yerleştirebileceğiniz yatak kısmı ve Picatinny kızaklara oturtabilmek için montaj kısmından oluşuyor. Tek yapmanız gereken aparatı tüfeğinizdeki Picatinny kızağa monte etmek ve ihtiyacınız olduğunda akıllı telefonunuzu basitçe sıkıştırarak yatağa oturtmak. Böylece elinizde çok fonksiyonlu bir aksesuar olmuş oluyor.

İnteliScope firması ayrıca Android ve İOS platformlarında geliştirdiği İnteliSCOPE uygulaması ile telefonu farklı şekillerde kullanabilme imkanı sağlıyor. En temel özellik olarak telefonunuz 5x dijital büyütme oranına sahip bir nişangah haline geliyor. Uygulama kütüphanesindeki çok çeşitli retikül tasarımlarından birini seçerek dilediğiniz gibi bir nişangaha sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulamanın kendi içinde balistik bir düşüş hesaplayıcısı ve mühimmat kütüphanesi bulunuyor. Telefonun kendi özelliklerine bağlı olarak pusula ve GPS olarak kullanılabiliyor. Ayrıca operator veri bağlantısı ile bulunduğunuz yerin hava durumu ve nem oranlarına kadar pek çok özelliği görmenize imkan sunuyor.





Elinizde bir akıllı telefon olması sayesinde atışlarınızı ve bütün aktivitenizi istediğiniz takdirde video kaydına alabiliyorsunuz. Telefonunuzda flaş özelliği var ise bunu da taktik fener olarak kullanabilme özelliğine sahipsiniz. Sürekli güncellenen uygulama sayesinde sürekli yeni retikül tasarımları ve çeşitli özellikler ekleniyor ve daha da ekleneceğe benziyor. Ayrıca “Ben bu uygulamayı kullanmak istemiyorum, benim için önemli olan balistik, ben kendi nişangahımı kullanacağım.” diyorsanız aparatı tüfeğinizin yan kısmına takarak ve Ekim sayısı “Yeniler Ve Yenilikler” bölümünde tanıttığım balistik uygulamasını açarak elinizin altında her an açık bir balistik uygulamaya sahip olabilirsiniz.




İnteliScope Pro aparatının bir de Seek Thermal adında ekstra ücretle satılan mini termal kamerası bulunuyor. Bu kamera aparatın sırt kısmı çıkarılarak oluşan boşluğa yerleştiriliyor ve kablosu yardımıyla akıllı telefona bağlanarak termal görüntüyü ekrana yansıtmayı sağlıyor. Ancak almayı düşünenlere ufak bir şunu belirtelim: termal kameralar Android ve İOS platformları için farklı satılıyor, bu duruma dikkat ederek alınız.



Alüminyum hammaddeden yapılan ve kaymaz kaplamaya sahip ürün firmanın kendi web sayfasında 129$ fiyatla satılmakta. Ayrıca termal kameralar da 299$ fiyatla yine firmanın sitesinden satın alınabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here